Administrație

Doctorul Radu Zamfir vine la Buzău să preleveze organe alături de medicii Ioniță și Zoican

Echipa de medici condusă de Radu Zamfir ar putea sosi la Buzău, ori de câte ori va fi nevoie, pentru a preleva organe sănătoase de la pacienți aflați în moarte cerebrală, asta după ce o secție de transplant a fost înființată la SJUB.transplant

Medicii desemnați să coordoneze activitatea de transplant sunt Victor Ioniță și Adrian Zoican, specialiștii Buzăului în anestezie-terapie intensivă și medicină de urgență.

Aceștia se vor ocupa doar de partea de identificare și menținere în viață a potențialilor donatori, pentru ca prelevarea de organe să fie efectuată de medicii Centrului de Transplant din București.

KDP-ul proiectului (Key Donation Person) , medicul Ioniță, se va ocupa de identificarea potențialilor donatori. După cum a precizat ieri, acesta își va îndrepta atenția către persoanele a căror activitate cerebrală a încetat, sau a căror inimă s-a oprit. După acest pas, Ioniță îi va comunica situația colegului său, Adrian Zoican, cel care va anunța Agenția Națională de Transplant de apariția unui potențial donator și va încerca să convingă familia  celui intrat în moarte cerebrală să îi doneze organele.

Odată îndeplinite aceste condiții, medicii buzoieni nu au de făcut decât să mențină funcțiile vitale ale donatorului și să aștepte echipa de la București, care va urma să preleveze organele.

Astfel, în curând, la Buzău ar putea ajunge temerarul medic Radu Zamfir, cel care a fost implicat în accidentul aviatic din Apuseni și care desfășoară de ani buni activități de prelevare pentru Agenția Națională de Transplant.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5