AdministrațieEconomicȘtirile zilei

DOCUMENT: Iată ce avere are primarul Constantin Toma!

[mks_col] [mks_two_thirds]

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și-a publicat declarația de avere. Documentul poate fi consultat pe site-ul instituției din Palatul Comunal.

Conform declarației sale de avere, primarul municipiului Buzău deține, împreună cu soția sa, un teren de 51.50 de hectare, încadrat în categoria 1, suprafață pe care a dobândit-o în anul 2004, prin cumpărare. Pe numele primarului nu apar înscrise clădiri, autoturisme, depozite bancare, bijuterii sau alte bunuri. În schimb, edilul a declarat că a câștigat un salariu de circa 50 de milioane de lei vechi lunar, din postura de director general al Grup Romet S.A. Și soția sa a câștigat un salariu frumușel în ultimele 12 luni, de aproximativ 35.563 lei.

Din declarația de interese buzoienii mai pot afla că primarul municipiului este acționar sau asociat în nu mai puțin de șapte asociații, fundații sau societăți comerciale și este președintele ONG-ului care îi poartă numele, Fundația „Constantin Toma” Buzău.

Constantin Toma este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Buzău, fiind plasat, în 2011, în Top Forbes, cu o avere estimată la peste 40 de milioane de euro. Înainte de a deveni primar, Toma a anunțat că va ceda toate afecerile celor două fiice pe care le are, urmând ca el să se ocupe exclusiv de administrație.

Declarația de avere a primarului poate fi consultată AICI.

4

[/mks_two_thirds] [mks_one_third]
Extras din „Adevărul”, septembrie 2010.
 
„Omul de afaceri Constantin Toma este pe locul 170, cu o avere de 31 de milioane de euro, potrivit topului „Forbes 500 miliardari”, ediţia 2010, care a fost lansat astăzi. Topul „Forbes 500 miliardari”, ediţia 2010, îi prezintă pe cei mai bogaţi români şi modul în care şi-au dobândit aceştia averile.
Constantin Toma, 51 de ani, are afaceri în domeniile industria apei, agricultură, prelucrarea lemnului şi turism. A început cu vânzarea de căruţe De meserie este inginer TCM, însă a facut aproape de toate la viaţa lui. A intrat în afaceri în primii ani de după 1990 mai mult din disperare, pentru că fabrica din Buzău la care lucra nu mai mergea. Trebuia să facă ceva. A început cu vânzarea de căruţe, deşi nu se vedea mare constructor de atelaje, după cum îi place să spună. A fost mai degrabă o oportunitate, care i-a adus la acea vreme mulţi bani lichizi. (…)
În cei 20 de ani de muncă, Toma a pus pe picoare un holding cu afaceri de aproximativ 200 milioane de euro, cu opt companii care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum echipamente pentru industria apei, industria energetică sau pentru irigaţii. Crescut la ţară, nu a putut sta deoparte însă de agricultură. În prezent lucrează circa 8.000 hectare de teren, cultivat cu plante tehnice, iar mai nou vrea să crească şi animale, urmând ca în timp să facă şi procesare, poate chiar să apeleze la fonduri europene nerambursabile, practic să închidă cercul. (…)”
[/mks_one_third] [/mks_col]

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: