Știrile zilei

Doi buzoieni vindecați de coronavirus s-au îmbolnăvit din nou

Doi buzoieni întorși din Italia au fost depistați pentru a doua oară cu Coronavirus, după ce stătuseră internați la „Matei Balș” și fuseseră declarați vindecați de autoritățile din România. După ce au părăsit spitalul și au fost plasați sub observație pentru încă 14 zile, cei doi bărbați, de 29 și, respectiv, 46 de ani, au ieșit pozitiv.

Iată, mai jos, comunicatul de presă al DSP Buzău:

La nivelul județului Buzău, până astăzi, 08 aprilie 2020, au fost confirmate pozitiv cu COVID- 19, 13 cazuri. Dintre acestea, 8 cazuri au fost externate din unități sanitare din București cu următoarele recomandări:

 • izolare la domiciliu încă 14 zile;
 • monitorizare prin medicul de familie;
 • recoltare proba în ziua a 12-a de la externare.

Pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe

de la doi pacienți care au fost externați în data de 26 martie 2020. Externarea celor doi pacienți s-a facut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost negative.

Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienți, a sosit pe 7 aprilie 2020 și a fost pozitiv.

Cei doi pacienți, unul de 46 de ani și celălalt de 29 de ani, după externare, s-au izolat împreună la același domiciliu, fără a avea alți contacți.

Pacienții sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

 1. Cum naiba?…
  OK, sunt profan in domeniu, dar cum sa iesi vindecat din spital, sa stai acasa izolat si la ultima testare sa iesi pozitiv?
  Cred ca avem nevoie de niste explicatii de la medici competenti, ca mie treaba asta imi cam pute…
  Mda, cred ca cel mai complicat va fi sa gasim medicii aia competenti…

  1. Fie nu erau, de fapt, „fara incarcatura virala” si ea doar nu a fost detectata la iesirea din spital (iar, apoi, in perioada urmatoare, aceasta a crescut si a putut fi detectata), fie s-au re-infectat., cine stie cum. Dince stiu, nu exista un studiu care sa fi aratat ca asta da imunitate si si testele sunt cum sunt, insa e, deja, stabilit ca si dupa disparitia simpotomelor si si cu teste negative, unele persoane mai pot fi si contagioase, deci… cam asa, imi imaginez eu ca… s-a intamplat, sa-i Ajute Dumnezeu! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close