Știrile zileiPolitică

Doi candidați cu același nume | Și ambii sunt la fel de motivați să câștige în comunele lor

Pe lista candidaților PSD Buzău la alegerile locale din 9 iunie se află doi aspiranți la funcția de primar care au același nume și aceleași șanse de a câștiga bătălia electorală.

Dacă socotelile PSD se vor valida prin cifre în seara zilei de 9 iunie, atunci social-democrații buzoieni vor avea doi primari de comună cu același nume. Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mari, spun voci din partid, însă ultimul cuvânt îl vor avea tot alegătorii.

Pentru Ion Coman, actualul primar de la Vintilă Vodă, candidatura nu a reprezentat o surpriză, acesta încheindu-și deja cel de-al doilea mandat. Coman și-a reiterat însă dorința de a continua proiectele începute, asigurându-i pe locuitori de o campanie corectă, bazată pe o competiție de idei și proiecte:

Ne-am bucurat să ne revedem cu localnicii din satul Sârbești, oameni pozitivi și dornici să se implice în viața comunității, pentru ca împreună să facem din Vintilă Vodă un loc mai bun pentru noi toți. Concluzia primei zile de campanie: Mergem înainte, cu gânduri bune și hotărârea de a continua proiectele începute!

În rest, voi rămâne fidel angajamentului luat în fața dumneavoastră, acela de a desfășura o campanie pozitivă, bazată pe un program realist și sustenabil de dezvoltare a comunei!” scria, zilele trecute, Ion Coman pe Facebook.

Dacă la Vintilă Vodă lucrurile par a sta bine, numele candidatului de la Cislău a fost așteptat de toată lumea. Ion Coman, antreprenor cunoscut pe Valea Buzăului, este candidatul susținut de PSD pentru câștigarea Primăriei Cislău.

Sunt plecat de la 14 ani de acasă, am făsut liceul la Mediaș. Am patriotismul acesta local foarte bine bine dezvoltat. Sunt încrezător că pot să realizez împreună cu echipa lucruri care la Cislău nu s-ar fi făcut.”

Ion Coman mai spune că viziunea sa se bazează pe proiecte concrete și în niciun caz pe dezinformare sau jigniri. În ceea ce privește dezvoltarea comunei, candidatul PSD susține că „este inadmisibil faptul că în ultimii 3 ani comuna noastră nu a accesat niciun fond european sau național”.

Sâmbătă, în comuna Cislău a avut loc o întâlnire electorală organizată de PSD Buzău, în contextul alegerilor din data de 9 iunie 2024. (FOTO)

Anul 2024 este primul în care vor avea loc toate tipurile de alegeri: europarlamentare, locale, prezidențiale și parlamentare. Potrivit calendarului stabilit de coaliția PSD-PNL, alegerile din 2024 vor avea loc în lunile iunie, septembrie și octombrie.

În urma negocierilor, coaliția de guvernare a ajuns la un acord pentru comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare. Prin urmare, pe data 9 iunie, românii vor merge la vot pentru alegerile locale, dar și pentru cele europarlamentare.


Comandat de: Partidul Social Democrat Buzău

Executat de: S.C. NOVEMBER MEDIA SRL – portal www.reporterbuzoian.ro

Cod atribuit de AEP: 21240002

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button