Știrile zilei

Doi concubini, în arest | Ce i-a adus în spatele gratiilor

Și-au exploatat fără milă propriii copii, pe care i-au obligat să stea cu mâna întinsă, în frig și în ploaie, pe marginea drumului. Pentru asta s-au ales cu dosar penal pentru exploatarea cereșetoriei, fiind reținuți pentru 24 de ore.

Acuzația le este adusă unor părinți din Siriu, care ar fi silit mai mulți minori și adulți cu dizabilități să cerșească de la șoferii care tranzitau DN 10.

Ieri, polițiștii le-au făcut o „vizită”, cercetările scoțând la iveală detalii cutremurătoare:

„La data de 16 mai a.c., poliţiştii de la Poliţia oraşului Nehoiu, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în Siriu, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de „exploatarea cerşetoriei”.

Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului în curs, patru persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 55 de ani, din Buzău şi Braşov ar fi determinat mai mulţi minori şi persoane cu dizabilităţi psihice, cu vârste cuprinse între 9 şi 24 de ani să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere foloase materiale, pe care aceştia şi le-ar fi însuşit.

În baza materialului probator administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în cazul unui bărbat de 33 de ani, din Buzău şi al unei femei de 38 de ani, din Braşov.

Persoanele urmează a fi prezentate parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.”, a transmis IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

Astăzi, pe numele femeii de 38 de ani, din Brașov, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar față de bărbatul de 33 de ani, din Buzău, procurorul de caz a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Și în municipiul Buzău există astfel de cazuri, dar autoritățile nu văd!
    Folosirea minorilor pentru cerșetorie este infracțiune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button