Știrile zilei

Doi profesori buzoieni au fost reținuți

Deznodământ previzibil în cazul megadosarului de trafic de droguri, scos la iveală ieri de DIICOT Buzău. După audierile maraton, care s-au încheiat târziu în noapte, cei doi profesori suspectați că au pus bazele rețelei au fost introduși în arestul IPJ Buzău. Este posibil ca astăzi, după expirarea ordonanței de reținere, ei să fie duși în fața judecătorului, cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, la sediul IPJ Buzău au ajuns nu mai puțin de 25 de persoane cercetate într-un dosar de droguri de mare risc. Suspectați că ar fi creat grupul infracțional, nimeni alții decât doi profesori de până în patruzeci de ani, din Buzău, care puseseră la punct o adevărată rețea de achiziție și vânzare de droguri.

După cum am mai scris și ieri, anchetatorii au indicii că membrii rețelei cumpărau droguri de la dealeri din Vrancea, Brăila și Teleorman, pe care le vindeau apoi pe piața buzoiană. Târgul nu se făcea oricum, ci în acord cu vremurile moderne: stupefiantele erau comandate online, prin intermediul unor aplicații criptate, iar plata se făcea în criptomonede.

Pentru a elimina orice risc, traficanții și clienții nu se întâlneau niciodată. Abia după ce plătea, cumpărătorul primea o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile.

Cei doi sunt cadre didactice la instituții de învățământ din Buzău și Pătrlagele. Bărbatul de 38 de ani preda economie la un liceu din Buzău și la unul din Pătârlagele, iar prietena lui este psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz din Buzău. Amândoi vor fi suspendați de la catedră.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Știrile protv le-a dat și numele iar dvs nici nu ați aflat ca munsiu șarl era prof la agricol buzau și tehnologic patirlagele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button