Știrile zilei

Doliu în învățământul buzoian

A încetat din viață una dintre cele mai apreciate profesoare de limba și literatura română din Buzău, care a ghidat pașii a numeroase generații de liceeni. Profesoara Florica Andreica a încetat din viață pe 15 ianuarie, apropiații fiind cei care au făcut tristul anunț, pe rețelele de socializare.

Din 1969 până în 1998, profesoara Florica Andreica a predat în Buzău, la Colegiul Național Mihai Eminescu, la Colegiul Tehnic Dimitrie Filipescu și Colegiul Economic. O vreme a ocupat și postul de director la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, fiind, în același timp, autor al mai multor volume: „Literatura română”, publicată în 2009, și “Vocație, profesionalism, dăruire”, publicată în 2011. Performanțele pe care le-a avut și apropierea de elevi au transformat-o într-un model pentru generațiile pe care le-a făcut să înțeleagă și să îndrăgească literatura română:

Pentru cei care au cunoscut-o sau au fost elevii doamnei Profesor de Limba Romana la Liceul M.Eminescu si Liceul Metalurgic Nr.4, Florica Andreica , pe data de 15.01.2023, doamna Florica Andreica a trecut la cele veșnice , senină și plină de pace și iubire.
Azi, 16 ianuarie , va fi depusă la biserica Adormirea Maicii Domnului Titan, Bd 1 decembrie 1918 nr 21 A, Bucuresti, începînd cu ora 15 .
Înmormantarea va fi marti 17.01.2023, la Cimitirul Bellu – Bucuresti .
Dumnezeu să o odihnească în pace și să o mântuiască!”, este anunțul făcut pe Facebook de o persoană apropiată familiei.

DUMNEZEU S-O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button