CulturăȘtirile zilei

Doliu în lumea literară

Scriitorul și publicistul Marin Ifrim a încetat din viață astăzi, 14 martie, la Spitalul Militar din capitală, literatura română pierzând, astfel  încă o stea.

Născut la 1 decembrie 1955, în localitatea Bălăceanu, Marin Ifrim a absolvit pe rând Liceul Agricol Buzău, Școala Tehnică de Maiștri, Facultatea de Istorie, Muzeografie și Arhivistică- Universitatea Spiru Haret București, ajungând să fie membru titular în Uniunea Scriitorilor din România, Asociația București, din 1998.

Marin Ifrim a fost inclus în 2009 și în Enciclopedia Personalităților din România. De-a lungul carierei sale a publicat 20 de volume de poezie, proză scurtă și critică literară.

„Trăim cu lumânarea aprinsă încă din prima zi de naștere/ Zi de zi, pas după pas, cât tine cărarea îngustă/A fiecărei făpturi fâlfâite de vântul cosmic”. Așa începea Marin Ifrim poemul în memoria prietenului său dr. Valeriu Bistriceanu, trecut acum doi ani în lumea umbrelor.

Dumnezeu să-l odihnească! (Foto: Opinia Buzău)

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: