Sport

DOLIU în sportul românesc / Fostă jucătoare a HCM Buzău, decedată la primul ei salt cu parașuta

Andreea Nica (27 de ani), tânăra care a murit duminică dimineață în accidentul de la Clinceni, era o talentată handbalistă care activase în trecut04_tragedie-in-handbal-handbalista-andreea-nica-de-27-ani-a_b99f79fbf4 și la HCM Buzău. Privită ca o a doua Huțupan, Andreea Nica era legitimată la CSM Unirea Slobozia.
Duminică dimineață, Andreea Nica a sărit cu parașuta împreună cu instructorul Adrian Costandache (43 de ani), urmati fiind de un alt parasutist, Daniel Floroiu, de 49 de ani. Andreea, care era la primul ei salt, se îndrepta spre sol în tandem cu experimentatul instructor Constandache, în momentul în care celălalt parașutist s-a apropiat prea mult de cei doi și i-a lovit. Parașutele lor s-au încurcat, cele trei persoane aflate în aer căzând în gol de la 70 de metri.
Instructorul Floroiu a murit la impactul cu solul, în timp ce Andreea s-a stins la Spitalul Universitar, pe masa de operație. Adrian Constandache (foto) se află și la această oră în stare gravă, la spital, medicii făcând eforturi mari pentru a-l ține în viață. Pe pagina sa de Facebook, prietenii îi urează sănătate şi putere. Un tânăr care i-a fost elev îl numeşte unul dintre cei mai buni instructori pe care i-a avut şi îi mulţumeşte că i-a dat 1463970_10151991813029034_373684939_nîncredere şi curaj.
Andreea Nica era legitimată la clubul de prima liga la handbal fete CSM Unirea Slobozia, ea mai activând în trecut și la CSM Ploiesti și HCM Buzău. Nica a fost vazută de la începutul carierei ca una dintre cele mai bune portărițe din generatia sa. În 2002, ea cucerea titlul de campioană națională la juniori, cu Slobozia. În plus, în 2007, ea a devenit vicecampioană națională cu CSM Ploiesti, iar în 2008 a cucerit titlul de vicecampioană mondială, cu naționala României de tineret, poate cel mai important titlu din carieră.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close