AdministrațieȘtirile zilei

Două case tip duplex și un centru, la Buzău | Proiect de 1 milion de euro!

Buzăul devine primul județ din România care accesează suma de un milion de euro pentru construirea a două case tip duplex și a unui centru familial, beneficiarii lor fiind copiii instituționalizați. Consiliul Județean Buzău a semnat, astăzi, contractul de finanțare, care se ridică la suma de un milion de euro. Clădirile vor fi ridicate pe un teren de pe strada Horticolei, în spatele Centrului Nr. 9.

Deși pe lista de finanțare mai figurează și alte județe din zona de sud-est a țării, Buzăul este primul care semnează contractul, grație mecanismului bun de scriere a proiectelor de care dispun DGASPC Buzău și Consiliul Județean Buzău. Instituția condusă de Loredana Dorobanțu a trimis proiectul la timp, iar cererea de finanțare a fost acceptată.

Astăzi, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, directorul ADR Sud-Est, Luminița Mihailov, și directorul DGASPC, Loredana Dorobanțu, au organizat o conferință de presă având drept temă semnarea contractului de finanțare.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale și este în valoare de 1 milion de euro. La final, pe strada Horticolei vor apărea două case de tip duplex familial pentru 48 de copii cu probleme și un centru de zi pentru 90 de copii.

„Este o sumă considerabilă de 1 milion de euro. Sunt și cheltuieli neeligibile și vor trebui făcute anumite actualizări pentru că s-au mai modificat unele lucruri de când se lucrează la proiect. Cheltuiellile neeligibile vor fi suportate din bugetul Conciliului Județean care le va da către DGASPC pentru implementarea acestui proiect.”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

„Este un moment deosebit că astăzi se semnează acest contract din fonduri europene. România s-a angajat să realizeze modernizarea serviciilor de protecție a copiilor și una din măsurile acceptate la finanțare de Comisia Europeană este închiderea centrelor clasice și mutarea copiilor într-un mediu familial, adică mai aproape de societate. Este doar un prim pas și doar o treime din centre la nivel național au obținut astfel de finanțări. Felicit CJ Buzău și DGASPC pentru că au reușit să acceseze acest program aceste fiind de altfel primul program de acest tip semnat pe regiunea de sud-est. Va dura până se vor realiza aceste investiții termenul fiind de 36 de luni.”, a declarat Luminița Mihailov director ADR Sud-Est.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close