Știrile zilei

Două covrigării din Buzău, închise de OPC

Două covrigării din Buzău au fost închise de OPC, după o serie de nereguli grave constatate în urma unor controale neanunțate. Din cele 15 locații vizitate, 10 au fost găsite cu nereguli, iar amenzile depășesc un miliard de lei vechi.

Potrivit comunicatului de presă remis astăzi, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Buzău a desfășurat acțiuni de verificare a respectării prevederilor legale în ceea ce privește modul de fabricație, comercializare, etichetare, prezentare și publicitate a produselor de cofetărie, de patiserie, a produselor zaharoase, a gogoșilor și covrigilor.

Controalele au avut loc în perioada 01 – 31 iulie, ca parte a unei tematici regionale de control. În acest interval, comisarii OPC au controlat 15 operatori economici, din județ, abateri fiind constatate la zece dintre aceștia.

Din cauza abaterilor constatate, în cazul a doi agenți economic a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Potrivit CJPC, sancțiunile aplicate au fost:

amenzi contravenționale în valoare de 110.000 lei

oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 2 operatori economici.

Drintre neregulile constatate menționăm:

  • lipsa informării consumatorilor despre produsele obținute din produse alimentare congelate;
  • lipsa informării referitoare la substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță în produsele alimentare neambalate;
  • lipsa menționării, la comercializarea produselor finite furnizate/comercializate de unități, a ingredientelor și a valorilor nutriționale;
  • utilizarea unor termeni/denumiri de ingrediente care nu corespund cu cele folosit în realitate ca materie primă (produse cu ciocolată, care de fapt conțin cremă, produse care conțin frișcă, iar în fapt conțin grăsimi vegetale etc.);
  • nerespectarea condițiilor de depozitare a materiilor prime utilizate în procesul de producție – paviment degradat, spart, murdar, neigienizat;
  • nerespectarea și neasigurarea condițiilor de producție, în unele dintre cazuri fiind constatate condiții rudimentare, privind procesul de fabricație, fierbere și coacere a preparatelor;
  • abateri de informare privind gramajul per sortiment de produs, precum și a prețului practicat la comercializarea produselor finite.

FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Ce faceți, bre? Îi închideți covrigăriile lui Ciolacu? Acum cand lupta pentru țărișoara asta, pentru propășirea ei?

  2. Poate în Decembrie se închide definitiv și covrigăria lui Ciolacu! Pe de altă parte, ANPC-ul nu vede muștele din zona fast-food-urilor din Mall-ul buzoian sau cum prepară mâncarea cei de la Com Fortuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!