Articolul zileiȘtirile zilei

Două străzi dispar de pe harta rutieră a Buzăului | Cum vom mai ajunge în centru?

Cum se va mai ajunge în centru cu mașina? Vor fi suficiente parcări în apropiere? Cum vor mai intra mașinile în parcarea de la Hotel Pietroasa, de vreme ce strada G.E. Palade se va închide? Sunt întrebări pe care, cu siguranță, cei mai mulți dintre șoferii buzoieni și le pun în această perioadă.

Mai sunt doar câteva zile până când traficul rutier pe strada George Emil Palade și pe Aleea Trandafirilor va fi interzis. Primăria a anunțat că, în weekend, cele două străzi vor fi închise definitiv circulației, aici urmând să aibă loc lucrări de reabilitare și modernizare.

Cum se va mai ajunge cu mașina în centru? Destul de greu, dacă luăm în calcul numărul mic de parcări din zonă. Mai mult, două străzi vor fi dispărea efectiv de pe harta rutieră a municipiului, ca urmare a integrării lor în „zona extinsă de mobilitate urbană” a municipiului Buzău. Reabilitarea Pieței Dacia ar urma să se încheie până la sfârșitul acestui an, iar zona de promenadă va fi extinsă până aproape de biserica Sfinții Îngeri, iar în zona sudică a platoului, până la fostul restaurant Miorița.

Cum vor mai ajunge mașinile în parcarea de la Hotel Pietroasa, de vreme ce strada G.E. Palade se va închide? este o altă întrebare pe care buzoienii și-o pun.

În acest caz trebuie menționat faptul că, pentru a permite accesul cu mașina în parcarea celui mai mare hotel din Buzău, tronsonul cuprins între „Miorița” și intrarea în parcare a fost marcată drept zonă „share space”. Acest lucru înseamnă că porțiunea de stradă poate fi folosită atât de pietoni, cât și de șoferii care vin cu mașina la hotel.

Modificările care vor intra în vigoare începând cu data de 7 mai au fost comunicate, astăzi, de Primăria Buzău:

Primăria municipiului Buzău aduce la cunoștință cetățenilor Municipiului Buzău  modificările aduse desfășurării traficului rutier și pietonal în zona centrală a municipiului urmare lucrărilor proiectului ”Reabilitarea zonei urbane pietonale multifuncționale Piața Daciei și conectarea la zona extinsă de mobilitate urbană integrată din municipiul Buzău” , după cum urmează:

1.- începând cu data de 07.05.2022 orele 00.00 :

-se închide circulația tuturor autovehiculelor pe Aleea Trandafirilor ( tronson Ostrovului – G.E.Palade) pe ambele sensuri de mers;

-se închide circulația tuturor autovehiculelor pe strada G.E.Palade ( tronson Aleea Trandafirilor – Ion Băieșu);

-circulația pe strada Constantin Angelescu se va desfășura în sens unic cu direcția sensului unic dinspre strada Independenței către strada Colonel I. Buzoianu;

-stația de autobuz cu locația temporară pe strada Ostrovului în dreptul Librăriei Alexandria ( fostul sediu P.T.T.R.) va fi relocată pe strada Ostrovului – zona Biseria Sf. Îngeri;  

-circulația autovehiculelor pe strada Independenței ( tronsonul delimitat de străzile Ostrovului și G.E. Palade) se va desfășura în dublu sens;

-circulația autovehiculelor pe strada Ostrovului ( tronsonul delimitat de străzile Aleea Trandafirilor și Independenței se va desfășura în dublu sens;

-circulația autovehiculelor pe strada Constantin Giurescu ( fostă Tunel) se va desfășura în sens unic cu direcția sensului unic dinspre strada Ostrovului către strada Independenței ;

-circulația autovehiculelor pe strada Păcii ( tronsonul delimitat de străzile Independenței și Crizantemelor) se va desfășura în sens unic cu direcția sensului unic dinspre strada Independenței către strada Crizantemelor.” se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 comentarii

  1. Cum este reglementat de Codul rutier romaneac strada sau spatiul share space? In caz de tamponari sau alte accidente, cum se reglementeaza legal? Cine are priorirate pe lege, pietonul sau masina?

  2. Bună seara! Se poate intra în parcarea Hotelului Piatroasa și dinspre școala nr 5 și apoi pe lângă fosta fântână demolata. Ce inconvenient ar fi?

  3. Si cand te gandesti ca tot circul asta se intampla din cauza ca agramatul de la Tintesti vrea parc la geamul biroului iar turma de la Buzau sta cuminte si accepta nesimtirea asta…

    Bine naibii ca „vom fi” sub 100.000 la referendum si retrogradam la statutul de orasel ca altfel cine stie ce idei ii mai vin agramatului pana in 2024 cand, nu putem decat sa speram, va fi trimis acasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: