AdministrațieȘtirile zilei

Mesaj de ultimă oră al primarului | „Dragi cetățeni, nu intrați în panică..”

Mesaj de ultim moment al primarului municipiului Buzău, după apariția în presă a unor articole în care se anunța tăierea tuturor copacilor din zona centrală.

În urma postării, edilul Contantin Toma s-a văzut nevoit să facă un apel la calm, anunțând că nu se taie decât arborii bătrâni. Locul lor va fi luat de arbori ornamentali deosebiţi, care vor da o imagine mult mai frumoasă Buzăului.

Anunţ important

Dragi cetăţeni buzoieni, nu intraţi în panică privind îndepărtarea copacilor din centrul oraşului şi noua formă de toaletare a arborilor care a început pe bulevardul Unirii Sud.

În strategia noastră de schimbare peisagistică a Buzăului, din cauza faptului că marea majoritate a arborilor din centru sunt fie bătrâni deperisaţi, cu putregai la baza trunchiului şi uscaţi, cu stadiul de dezvoltare lânced, cu trunchi înclinat etc. am luat decizia să-i înlocuim cu arbori ornamentali deosebiţi, care vor da o imagine mult mai frumoasă Buzăului.

Astfel, până la sfârşitul săptămânii vor fi plantaţi deja 95 de arbori respectiv: platani globulari, cireşi sferici, arţari sferici şi salcâmi globulari pe străzile Aleea Tribunal, Aleea Trandafirilor, str. Independenţei (între Ostrovului şi Tudor Vladimirescu) şi Tudor Vladimirescu (între Independenţei şi Aleea Tribunal).
De asemenea s-a început toaletarea teilor de pe Unirii, care nu este „masacrare” ci o revigorare şi o înfrumuseţare a copacului.

Această operaţie este făcută de un buzoian, salariat la URBIS, care a lucrat în Anglia 11 ani pe toaletări de copaci, având o mulţime de certificate de profesionist în domeniu.
Vă mulţumesc pentru încredere şi vă doresc numai bine!

CONSTANTIN TOMA

PRIMARUL MUNICIPIULUI BUZĂU

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Eu prefer un baiat scolit in romania, in scolile noastre de silvicultura nu in anglia unde, ce sa vezi, nu mai sunt atat de multi copaci si nici specii asemanatoare cu ale noastre. bine ca nu s-a specializat intr-o tara exotica. era chiar culmea.
    Nu inteleg la ce ajuta niste arbori ornamentali. se numesc ornamentali si mai mult de atat nu fac. vrem aer mai bun. Ne interziceti asta? asa s-a ajuns?

  2. Daca un arbore are trunchiul sanatos dar are la baza o scorbura de 30-50 cm inaltime, se INJECTEAZA in acel lioc CIMENT – si acel copac ramane O.K. „Specialistii” primariei (primariilor) cunosc acest procedeu?r) Se vede ca HABAR NU AU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button