Cultură

„Dragobete vs. Sfântul Valentin”, la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”

Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului „Dragobete vs. Sfântul Valentin” va fi organizată de Muzeul Județean Buzău, la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din strada Războieni, nr. 8, municipiul Buzău în zilele de 24 și 25 februarie.

Astfel, sâmbătă, 25 februarie, va fi vernisată o expoziție temporară  de artă textilă intitulată „Formele gândului”. Aceasta va cuprinde lucrări create în tehnica împâslirii de către artista vizuală Nicoleta Bică Bucșaru, absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Artă București.

Expoziția „Formele gândului” este o provocare pentru iubitorii de artă și cultură, invitându-i pe aceștia la introspecție, la analiza emoțiilor și a gândurilor. Autoarea lucrărilor vrea să transmită mesajul că doar prin cunoașterea propriei persoane este posibilă schimbarea micro și macrocosmosului. Prin utilizarea tehnicii antice de împâslire, artista vizuală păstrează legătura cu natura, cu tradițiile și cu istoria. În opinia sa, structura unică a fibrei de lână îi conferă acesteia toate proprietățile sustenabilității, reprezentând o resursă naturală regenerabilă, ecologică și biodegradabilă.

În preziua vernisajului expoziției, vineri, 24 februarie, orchestra Liceului de Arte „Margareta Sterian”, sub bagheta dirijorului prof. Florentin Boroghină, va susține un recital, marcând astfel debutul celei de a V-a ediții a evenimentului „Keeping the Exhibition Alive”.

Programul activităților culturale anunțat de Muzeul Județean

24 februarie 2023, ora 11.00

  • „Keeping the Exhibition Alive”, moment muzical susținut de elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian”;
  • Previzionarea expoziției temporare „Formele gândului”.

25 februarie 2023, ora 12.00

  • Vernisajul expoziției temporare „Formele gândului”, Curator – conf. univ. dr. Daniela Frumușeanu, Universitatea Națională de Artă București; Prezintă – Ana Amelia Dincă­, critic de artă. Expoziția temporară „Formele gândului” poate fi vizitată până în data de 12.03.2023.

Programul de vizitare a muzeului

  • 9.00 – 16.00 (februarie-martie), ultima intrare la ora 15.15.
  • marți – duminică: deschis
  • luni: închis

Accesul publicului este gratuit în zilele de 24 și 25 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button