Știrile zilei

Drama unei familii | „Să te întorci acasă la noi! Te iubim toți trei!”

Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima durerea din sufletele tuturor celor care l-au cunoscut și iubit pe Ciprian Ștefan Polschi, militarul căzut la datorie în Afganistan. Familia a aflat cumplita veste azi-dimineață, iar de atunci o lume întreagă s-a năruit.

Pe 21 iulie, Ciprian se fotografia acasă, alături de familia sa. Cu un ochi râdea, dar cu celălalt lăcrima, pentru că avea să se îmbarce în avionul Hercules care avea să-l ducă în Afganistan. Nu avea să-și mai vadă niciodată familia. Astăzi, 5 septembrie, caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, a căzut răpus de schijele unei bombe dușmane.

Militarul și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Caporalul Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Apropiați ai familiei spun că militarul buzoian fusese forțat să plece în Afganistan. Aceleași surse spun că buzoianului i s-ar fi sugerat de către superiori să solicite plecarea în misiune. În caz contrar, locul său de muncă ar fi fost în pericol.

În urmă cu o lună și jumătate, soția lui Ciprian posta ultimele fotografii alături de soțul ei, însoțite de mesaje duioase: „Să te întorci sănătos acasă la noi! Misiune ușoară! Te iubim toți trei!” / „Ultima zi acasă cu noi, înainte de plecare” sunt doar câteva dintre descrierile care astăzi sfâșie inimile apropiaților.

„Am admirat mereu familia lor. Aveau 16 ani de când erau împreună și se iubeau enorm. Se completau reciproc, erau familia perfectă. De sacrificii pentru copii, nici nu mai zic: până la moarte! Este o imensă tragedie și sper ca bunul Dumnezeu să-i ajute să treacă peste, iar pe Ciprian să-l aibă în pază!”, a transmis Ionica Tarău, o apropiată a familiei.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button