Știrile zilei

Dramă, într-o familie din Nehoiu | Acuzați sunt doi medici buzoieni

Doliu, în loc de bucurie, într-o familie din Nehoiu. Părinții unui bebeluș născut în Maternitatea Buzău și decedat o lună mai târziu, la spitalul Marie Curie le învinovățesc pe cele două doctorițe care au urmărit sarcina. Băiețelul a venit pe lume pe 7 octombrie, prin cezariană, însă a murit pe 3 noiembrie, din cauza unor complicații dobândite pe timpul sarcinii.

Ana-Maria Mitu, mămic în vârstă de 23 de ani, a fost supravegheată de un medic obstretician din Buzău, la cabinetul particular. În ultimul trimestru de sarcină, aproape de termenul la care trebuia să nască, au apărut probleme medicale.

„După ce primul medic care a consultat-o a trimis-o acasă, femeia a revenit o săptămână mai târziu cu salvarea în Maternitate. A fost internată după ce medicul care era de garda i-a facut ecografie și a văzut că fătul avea dublă circulară de cordon ombilical iar lichidul amniotic era modificat.”, informează Știri de Buzău.

Lichidul amniotic în care era meconiu a pătruns în aparatul respirator al fătului și i-a degradat starea de sănătate astfel încât la naștere bebelușul a primit scorul apgar 5. A fost intubat imediat și pentru că starea era din ce în ce mai gravă a fost trimis la o clinică din capitală.

La o lună după transfer, copilul a murit în clinica din București. Părinții au depus plângere la Colegiul Medicilor și au formulat o plângere penală pentru ucidere din culpă la poliția municipiului Buzău.

Cătălin Marian, tatăl bebelușului care a decedat pe 3 noiembrie în Spitalul Marie Curie, va da în judecată Maternitatea și va cere despăgurbiri morale de o sută de mii de euro, bani pe care daca îi va câstiga îi va dona pentru dotarea spitalului Marie Curie.

VIDEO: ProTV

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

4 comentarii

    1. Bine spus Abator! Eu am un nepotel de 7 luni si a fost internat cu o răceală dupa a luat din spital rotavirus si la găsit si cu o anemie hemoglobina 7spunea ca trebuie sa facă transfuzie de sange si noi am insistat sa ne dea voie sa ducem la București am disperat in final cu greu ni sa dat pt al duce la București am avut noroc ca am vorbit la mama si copilu in București oameni cu suflet medici extraordinar de buni in toate modurile stie sa si facă meseria si imediat a facut analize deja din prima zi se cunostea ca merge bine starea de sanatate a copilului acum avem 3zile si deja e bine fara transfuzie copilu e salvat! La Bz se facea antibiotic cand avea rotavirus si era gresit total nu trebuie sa facă antibiotic cand prinde acest virus deci mai rau a distrus si la epuizat pe copil de toate fortele a fost greu sa scoatem copilu din acel abator bine zis acolo e doar suferință provocat a si de dansi dar nu vor sa recunoască că nu sunt priceputi si cine nu are forta accepta ce vor domni medici din pediatrie i mi pare rau sa o spun dar e un calvar in pediatrie!

  1. Am fost cu bunica la UPU si dupa 3 ore de așteptare ne-a spus ca nu au medic. Am intrebat unde e medicul si o asistenta mi-a spus ca doarme si ca nu îndrăznește sa il trezească. FMM de jeguri, i-as trimite la prașilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close