Știrile zilei

Dramă pentru două tinere familii din Mărăcineni

Buzoienii se mobilizează pentru ajutorarea a două familii din satul Potoceni, care și-au văzut agoniseala de o viață mistuită de un incendiu. Primarul comunei Mărăcineni face un apel către toți cei care pot ajuta, din puținul lor, la reconstrucția caselor.

Drama celor două familii, dintre care una cu un bebeluș de opt luni, a început ieri, când o defecțiune la un coș de fum a generat un incendiu devastator. În scurt timp, flăcările s-au extins și la o altă casă, aparținând unor vecini.

În data de 2 februarie, în jurul orei 12, pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină la un incendiu ce a afectat două imobile de pe raza localității Potoceni din comuna Maracineni. De urgență, către locul indicat în apelul la 112, au fost dislocate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, autocisterna, și peste 20 pompieri.

În urma recunoașterii la fața locului, pompierii au constatat că nu există victime surprinse de incendiu iar flăcările se manifesta la nivelul acoperișului celor doua clădiri, arzând generalizat pe o suprafață în jur de 350 metri pătrați cu mențiunea că cele doua locuințe erau situate la o distanta de aproximativ 1 metru.

La 3 ore de la anuntare, pompierii au lichidat complet flăcările, eliminând orice pericol de propagare al incendiului. La finalul intervenției, a fost stabilit că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum deteriorat al uneia dintre clădiri.”, au transmis reprezentanții ISU Buzău.

La scurt timp, localnicii s-au mobilizat și au demarat o campanie de ajutorare a celor două familii rămase sub cerul liber. Inclusiv primarul din Mărăcineni, Constantin Dumitru, s-a oferit să ajute și a făcut apel la solidaritate:

Dragi locuitori,
Sunt momente în viață când e nevoie de solidaritatea și implicarea tuturor pentru ca un seamăn al nostru să poată merge mai departe. Acesta este unul dintre ele.
După cum probabil ați auzit, două familii din satul Potoceni – dintre care una cu un bebeluș de opt luni – și-au pierdut casele într-un incendiu devastator produs ieri, 2 februarie. Nu le-a mai rămas nimic. Sunt doar ei și cerul liber și poate că mai e ceva: speranța că, prin ajutorul lui Dumnezeu și al semenilor, lucrurile se vor rezolva.
De aceea, facem un apel la dumneavoastră, rugându-vă să vă alăturați celor care vor să ajute la reconstrucția locuințelor. Orice donație, oricât de mică, este importantă.
Lăsăm aici detaliile celor aflați în nevoie, în speranta că fiecare dintre noi poate face un mic bine.
Alina Tudose – 0784303676
Alin Tudose – 0769291193
str. Fermei, nr. 74, sat Potoceni,
com. Mărăcineni, jud. Buzău
+40 763 989 558 Burlacu Bogdan


DETALII BANCARE:
Titular cont: Alina Tudose
RO72INGB0000999908213381


Titular cont: Burlacu Bogdan Adrian
RO16BTRLRONCRT0CF8374301

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button