Cu bâta-n baltă!PoliticăȘtirile zilei

Drept la replică după jignirile aduse de președinte TNL Buzău

Poate că ne-am fi văzut în continuare de viața asta grea, cu mai multe necazuri decât bucurii, cu diverși indivizi emanând mizerie la tot pasul, cu hărțuitori îmbrăcați în haină de „jurnalist”, dacă nu ne-ar fi atras atenția (din nou) o fostă colegă de catedră:

„Bro, vezi că te măscărește iar un individ pe Facebook”.

Nu mai am Facebook, așa că nu mai pot vedea mizeriile izvorâte dinspre PNL Buzău înspre mine și familia mea, prin indivizi care nu răspund în fața nimănui și care, mai mult decât atât, îți arată cu nonșalanță că pot și că vor să te hărțuiască în continuare.

Dar asta nu înseamnă că alți oameni nu văd mizeriile acestor…hai să le zicem „utilizatori de Facebook” ce își permit să calce în picioare viața oricui, în numele partidului sau al banului. Așadar, nu i-am fi răspuns niciodată acestui tânăr politician promovat de PNL Buzău, dacă fluxul de irascibilitate și invectivă n-ar fi izvorât în continuare dinspre el mai ceva ca fluviul Dunărea din Munții Pădurea Neagră.

Credem că domnul de mai sus a dat cu bâta-n baltă pentru că îi jignește pe cetățenii acestei țări, sub masca „pamfletului”. Umilește, prin postări publice, un om pe care nu-l cunoaște și care nu i-a făcut niciun rău. Așa ceva nu ar trebui să facă niciodată un politician, fie el și foarte tânăr, pentru că asta spune totul despre ceea ce ne așteaptă ca națiune.

Dar ceea ce e mai grav este faptul că domnul președinte de la Tineret face asta cu girul șefului PNL Buzău, adică al deputatului Gabriel Avrămescu, pentru care una dintre postările denigratoare ale subalternului său a fost considerată un…„pamflet”.

Președintele TNL Buzău a dat cu bâta-n baltă deoarece acest drept la replică ar fi trebuit să vină din sens invers, adică dinspre politicianul deranjat de un anumit subiect înspre ziaristul care l-a produs. Dar cum politicianul buzoian a inversat rolurile, arogându-și dreptul de a-i împroșca cu mizerie pe cei care îndrăznesc să se situeze de cealaltă parte a baricadei (ideologice, desigur), am înghițit-o și pe asta.

Puținii cititori ai acestui site cunosc linia generală a publicației. Scriem despre ce se întâmplă în Buzău, încercăm să nu (mai) exagerăm, deși am făcut și multe greșeli. Nu suntem New York Times, să ne-nțelegem. Am început să scriem prin 2014 despre ce se întâmplă în Buzău, iar de atunci n-a mai fost cale de întoarcere.

Așa că, dacă sunteți aici, știți că nu am făcut niciodată atac la persoană. Am înghițit multe și când erau alte partide la putere, dar mai ales de când s-a reformat PNL Buzău. Am tăcut și ne-am văzut de necazurile noastre, înțelegând că în branșa asta sunt și mulți ghinioniști, care trebuie să îndure mizeriile unor minți și suflete chinuite, pe care ura îi poartă etern prin ținuturi imaginare..

Hărțuirea din spatele calculatorului, o practică firească în lumea politică buzoiană.

Vă dați seama că domnul de la TNL nu și-ar fi permis niciodată să lanseze asemenea mizerii la adresa fraților Bunilă, de pildă, sau a redacțiilor Opinia, Observatorul Buzoian, Informația Buzăului ș.a., care de asemenea scriu despre activitatea primăriei. Ar fi șters oamenii cu el pe jos, figurat vorbind.

Dar, cum domnul de la TNL a văzut că ține și că nu am reacționat niciodată la hărțuirea, denigrarea, amenințările și mizeriile celuilalt răspânditor de ofense al PNL, i-a dat înainte cu batjocura.

Până azi.  Pentru că „a fi smerit nu înseamnă a fi un sac de box pentru toți nemernicii. Înseamnă să știi ce zici, cui zici, când zici și, mai ales, în numele cui.”, spune părintele Constantin Necula. Nu ne-a rămas decât să ne apărăm. În fața prietenilor, a familiilor, a instanței.

Într-un partid normal, un astfel de gest ar fi cerut urgent o reparație, dacă nu chiar scuze. Dar cum în politică onoarea e pasăre rară, continuăm să ne amăgim crezând că generația politicienilor de mâine va fi altfel. Nu va fi.

Când văd un om care scuipă venin la adresa celorlalți, întrebarea care îmi vine în minte invariabil este: „Ce fel de om trebuie să fii ca să faci asta semenilor tăi?.

Realizați ce tineri crește PNL la Buzău? #discursulurii

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button