CORONAVIRUSȘtirile zilei

Drumul din Buzău despre care nu știați, SOLUȚIA pentru rezolvarea blocajelor rutiere din zona Carrefour

Este ferit de ochii lumii, traversează un câmp și scurtează considerabil drumul dintre Sala Sporturilor și ieșirea din Buzău spre cartierul Orizont. Vorbim despre o șosea neinclusă în circuitul rutier buzoian, care ar putea constitui însă soluția pentru descongestionarea traficului din zona marilor centre comerciale. În lumina noilor relații dintre Primărie și conducerea SCDL, pe terenul căreia se află calea de acces, drumul ar putea fi dat circulației rutiere.

Artera pornește de la Bazinul Olimpic și iese la benzinăria Mol, aflându-se pe terenul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă (SCDL) Buzău. Noua stradă i-ar ajuta pe şoferii care se deplasează între cartierele Broşteni şi Dorobanţi către podul de la Mărăcineni şi invers.

În acest moment, nu este clar dacă șoseaua care traversează staţiunea are statut de drum public, însă negocierile dintre edilul Constantin Toma și conducerea SCDL sunt într-un stadiu avansat, ceea ce dă speranțe mari șoferilor.

„Am putea aduce aproape o treime din mașinile din Buzău pe această rută. Nu ar mai ajunge în giratoriul de la Carrefour. Am mai descoperit o bucată de pământ care este între cele două supermarketuri şi am putea avea o intrare prin spate. (…) Este un drum lung, pentru amenajarea căruia va fi nevoie probabil şi de o hotărâre de guvern.”, a declarat edilul șef pentru Adevărul.ro.

Ideea unui sector de drum paralel străzii Frăsinet nu este nouă. În timpul mandatului de primar al lui Constantin Boșcodeală, municipalitatea a tatonat terenul pentru o astfel de alternativă rutieră, însă proiectul nu s-a mai realizat.

Șoseaua de la SCDL face parte din strategia pe termen lung a Primăriei pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din oraş.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

4 comentarii

  1. Mai bine ar repara drumul care este pe dig jumatate este facut si ar fi de mare folos! Ar debloca cu adevarat circulatia din zona de mall!

  2. Ar mai fi o solutia refacerea soselei care traverseaza digul buzaului. Aceasta iese la podul vadu pasii. Poate intr-o zi o sa avem si acel pod reabilitat.

  3. SI CENTURA, POD MARACINENI, SPRE BRAILA, AR DESCONGESTIONA MULT TRAFICUL. MASINILE GRELE SI CHIAR AUTOTURISMELE, AR PARCURGE MAI REPEDE TRASEUL: POD- CENTURA PE LANGA APA BUZAULUI- SOSEUA TARGULUI -CU IESIRE LA FOSTUL ABATOR, IN SOSEAUA BRAILEI. CE ZICETI?

    1. Bravo ! Asta e solutia pentru o treime din locatarii Buzaului traumatizati de zgomot si poluare. Haide, Domnule Primar, stim ca daca vrei, poti sa faci MINUNEA asta pentru noi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: