Știrile zilei

DRUMUL MORȚII | Greșeala pe care o fac șoferii care circulă de la București înspre Moldova

Cinci oameni mor în medie pe zi pe șoselele din România. Este o statistică la care contribuie în mare măsură și starea dezastruoasă a drumurilor, considerate mai proaste decât cele din Ghana, Bosnia-Herțegovina sau El Slavador. Unul dintre drumurile morții traversează și Buzăul, unde face victime în fiecare lună.

DN 2 se află în topul celor mai însângerate şosele, acesta unind Capitala de vama Siret de la graniţa cu Ucraina. Nu mai puțin de 76 de oameni au pierit și alți 180 au fost răniţi anul trecut pe drumul care trece prin Buzău, Roman şi Suceava. 

Potrivit money.ro, DN2 este locul unde zeci mii de şoferi încalcă legea fără să știe.

Cristina Sbîrn, jurnalist Digi24: „Deşi mai toţi şoferii cred că DN2 are două benzi pe sens, acest lucru nu este adevărat. Lângă mine nu este a doua bandă, ci un acostament consolidat, a cărui lăţime este mai mică cu un metru faţă de cea a unei benzi normale de circulaţie a unui drum naţional”.

– Câte benzi are drumul ăsta pe un sens?

– Câte două pe sens.

– Asta de aici nu este mai îngustă decât cealaltă?

– Da. Este, dar asta este pentru viteză redusă.

– Depăşirile cum sunt?

– Foarte riscante.

– De ce?

– Pentru că nu ai loc.

Poliţiştii au numărat aproape nouă mii de accidente grave anul trecut pe toate drumurile din ţară. Mai toate din vina şoferilor. Doar două au fost provocate de şosele proaste, spun cei de la Rutieră. O organizaţie neguvernamentală cu nume sugestiv, „România fără gropi”, îi contrazice, însă, cu exemple.

Noi nu avem drumurile adaptate la mileniul în care suntem. Nu avem drumuri cu siguranţă rutieră, nu avem drumuri cu marcaje, nu avem drumuri cu indicatoare, cu parapet pe axul drumului sau unde este un râu, pentru a nu ajunge maşina în râu”, explică reprezentantul ONG-ului.

Într-un raport al Forumului Economic Mondial, drumurile noastre sunt considerate mai proaste decât cele din El Salvador, Ghana, Etiopia, Bosnia-Herţegovina sau Venezuela.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button