Știrile zilei

DSP Buzău statistică neagră: Încă 6 morți

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 48 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. De asemenea, șase pacienți au pierdut lupta cu temutul virus. 

Potrivit sursei citate, pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 16 și 79 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

De asemenea, au fost înregistrate 6 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:

  • DECES NR. 150: pacientă în vârstă de 68 de ani se prezinta la UPU  a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2. Pe fondul comorbidităților, pacienta a decedat până la aflarea rezultatului. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructiva cronică, hipertensiune arterială, boala Parkinson (sursa: medic familie).
  • DECES NR. 151: pacientă în vârstă de 62 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie gravă. Este confirmată cu SARS CoV-2. Până la aflarea rezultatului, pacienta a decedat. Comorbidități: sindrom mielo-displazic – displazie multiliniara, anemie severa.
  • DECES NR. 152: pacient în vârstă de 59 de ani se prezinta la UPU  a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, anemie secundara.
  • DECES NR. 153: pacientă în vârstă de 58 de ani se prezintă la UPU  a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu  SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficienta cardiaca congestiva, diabet zaharat tip II, insuficienta renala, obezitate morbida.
  • DECES NR. 154: pacientă în vârstă de 69 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generala de degradează treptat astfel că, pe fondul comorbidităților, survine decesul. Comorbidități: neoplasm pulmonar, anemie secundară.
  • DECES NR. 155: pacient în vârstă de 79 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția este nefavorabila și survine decesul pe fondul comorbidităților. Comorbiditati: hipertensiune arterială, bronhopneumopatie obstructiva cronică,  insuficienta respiratorie cronica.

Sursa: Comunicat de presă al Prefecturii Buzău 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button