EducaţieȘtirile zilei

După 10 ani, la Buzău | Un concurs pentru directorii de școli va fi organizat pe 12 octombrie

Sute de cadre didactice din Buzău se pregătesc pentru un examen important, care nu a mai fost organizat în România ultimilor zece ani. Este vorba despre concursul de ocupare a funcțiilor de director din aproape 200 de unități de învățământ din județ.

Deși Ministerul Educației a avansat deja data de 12 octombrie pentru proba scrisă, metodologia și tematica de concurs nu au fost încă publicate. Inspectorul școlar general Florina Stoian a explicat, pentru Reporter Buzoian, că Ordinul de Ministru emis în acest sens urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, după care candidații au la dispoziție minimum 30 de zile pentru a se pregăti:

„Data probei scrise a fost stabilită, prin Ordin de Ministru, pentru 12 octombrie. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial până pe cel târziu 12 septembrie, pentru a putea exista cele 30 de zile până la data concursului, potrivit prevederilor legale. Asta înseamnă că profesorii au la dispoziție o lună de zile pentru a se putea înscrie și pregăti de examen”, a precizat șefa IȘJ.

La Buzău, un astfel de concurs nu a mai avut loc de zece ani, toți directorii unităților de învățământ fiind numiți prin delegație a Inspectorului Școlar General. În județ există aproape 200 de posturi de director general și 60 de posturi de director adjunct.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button