Știrile zilei

După perchezițiile de la Poșta Câlnău | Om de afaceri reținut de DNA

Omul de afaceri George Ivănescu, patronul Euroavipo, a fost reţinut de DNA. El urmează să fie prezentat cu propunerea de arestare pentru 30 de zile în fața judecătorului, potrivit www.stiripesurse.ro.

Luni, George Ivănescu a fost adus cu mandat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală de 600 milioane lei, scrie agerpres.ro.

Luni dimineață, procurorii DNA au efectuat 28 de percheziții în Capitală și în județele Constanța, Ilfov, Buzău și Prahova, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2010 — 2014, asimilate infracțiunilor de corupție și evaziune fiscală.

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au vizat mai multe firme care produc și comercializează băuturi alcoolice iar prejudiciul estimat este de aproximativ 600 milioane lei.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2010 — 2014, a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție și de evaziune fiscală. În cursul dimineții de 17 octombrie, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 28 locații situate în municipiul București și în mai multe localități din județele Constanța, Ilfov, Buzău și Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se preciza într-un comunicat al DNA.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: