ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

„Dynamite Fighting Show”, evenimentul care pune Buzăul pe harta kickboxingului mondial

Pe data de 24 iunie 2022, Buzăul va fi gazda unui eveniment sportiv de excepție, care va aduce în oraș nume mari ale kick-boxingului mondial. Este vorba despre gala „Dynamite Fighting Show”, eveniment ajuns la cea de-a XV-e ediție și care este organizat de Asociaţia „Federaţia Sporturilor de Contact” în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău. 

Competiția este organizată de Asociația „Federația Sporturilor de Contact”, condusă de cunoscutul luptător de K1, Cătălin Moroșanu, partener al evenimentului fiind Consiliul Județean Buzău. Gala va avea loc vineri, 24 iunie, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, acolo unde își vor încrucișa mănușile sportivi de talie mondială.

Deși lista participanților nu a fost încă definitivată, pe afiș apar deja nume precum Bogdan Stoica, Freddy Kemayo, Bogdan Năstase, Sebastian Cozmâncă și Florin Rambo Lambagiu.

  • Revenire la Buzău, la 14 ani de la prima gală K1.

În urmă cu paisprezece ani, Buzăul devenea pentru prima dată gazda unei competiții de kick-boking. Evenimentul a fost unul de succes, având totodată și o semnificație aparte pentru Cătălin Moroșanu: Atunci, „Moartea din Carpați” şi-a luat revanşa împotriva francezului Freddy Kemayo, care îl învinsese cu câteva luni în urmă în piramida de la Amsterdam.

Gala din 2008, de la Buzău a avut loc cu ocazia împlinirii a cinci ani de când exista în România circuitul „Local Kombat”. Din acel moment, fenomenul a cunoscut o ascensiune fulminantă, iar tradiția organizării de gale K1 a fost întreruptă doar de pandemie.

De această dată, Moroșanu revine la Buzău în calitate de promotor, în timp ce francezul Kemayo va avea parte de un super-fight împotriva românului Sebastian Cozmâncă. De asemenea, triplul campion mondial Bogdan Stoica va avea parte de un super-fight internațional.

  • „Rambo” Lambagiu vrea o victorie la Buzău.

Luptătorul român Florin „Rambo” Lambagiu vine la Buzău să câștige în fața turcului Unal Burak, determinarea lui fiind cu atât mai mare cu cât a pierdut meciul pentru centura mondială ISKA la categoria semigrea. Pe 31 mai, „Rambo” a intrat în ring cu francezul Cyril Benzaquene, într-un meci pe care l-a dominat complet. Presa de la noi a scris că românul a fost depunctat la finalul meciului, situație nemaiîntâlnită în istoria acestui sport, ring announcerul încercând astfel să scuze decizia absurdă a arbitrilor francezi.

Pe 24 iunie, „Rambo” va da piept cu campionul Turciei, Unal Burak. De asemenea, într-un super fight, Ionuț Popa îl va înfrunta pe campionul Portugaliei, Diego Freitas, un sportiv cu meciuri în Enfusion, dar și în China.

Buzăul îl va avea ca reprezentant în fight cardul principal pe Andrei Andreescu, deținător al titlului la amatori DFS Tellur. Acesta îl va înfrunta pe sportivul de la frații Stoica, Mădălin Mogoș.

Gala începe vineri, 24 iunie, de la ora 20:00. În perioada următoare, organizatorii vor reveni cu detalii despre accesul în sală și invitațiile la eveniment.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button