Știrile zilei

E INCREDIBIL ce poți face cu doar 1 LEU adăugat bonului la casele de marcat din Carrefour!

Cu doar 1 leu, buzoienii îi pot ajuta pe copiii din mediul rural să meargă la școală. Accesul la educație este un drept garantat prin constituție, de care nu toți copiii se pot bucura, din cauza sărăciei și a lipsei mijloacelor de transport din anumite zone rurale.Carrefour Bz editaaas.fw

În perioada 15 august – 30 septembrie 2014, UNICEF şi Carrefour desfăşoară o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini copiii proveniţi din medii defavorizate să meargă la şcoală. În toate cele 25 de hipermarketuri Carrefour din întreaga ţară, clienţii pot alege să adauge la bonul lor un leu la casa de marcat, ajutând astfel copiii să nu renunţe la şcoală.
În România, sunt aproximativ 400.000 de copii care nu merg regulat la școală. Mai mult, 2 din 10 copii nu termină opt clase. Pornind de la aceste statistici îngrijorătoare referitoare la copiii care părăsesc şcoala, UNICEF a demarat în 2010 campania “Hai la Școală” de prevenire şi reducere a fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar.
Din experiența noastră, copiii vulnerabili beneficiază de educație atunci când profesorii colaborează cu părinții și cu comunitatea. Ne bucurăm că partenerul nostru Carrefour oferă clienților săi oportunitatea de a se implica simplu și rapid, ajutând astfel copiii să meargă la școală. O donație mică, de doar un leu, poate produce o schimbare pe termen lung pentru copii”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.andreea-marin-gala-unicef
Campania de strângere de fonduri se bucură de sprijinul Andreei Marin, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România.
„Educația îi poate ajuta pe copiii vulnerabili să reușească în viață. O donație de doar 1 leu poate face diferența și fiecare dintre noi poate contribui. Fiți alături de UNICEF și Carrefour și puteți schimba în bine viața unui copil”, a declarat Andreea Marin.
Banii strânși în urma campaniei vor sprijini intervențiile UNICEF de la nivelul şcolii, al familiei şi al comunităţii. Intervenţiile la nivelul şcolii au ca scop transformarea şcolii într-un mediu primitor pentru copii, formarea mediatorilor şcolari, a directorilor şi a cadrelor didactice pentru a-şi adapta stilul de lucru nevoilor fiecărui elev. La nivelul familiei se urmăreşte întărirea legăturii părinţilor cu şcoala, implicarea lor în viaţa şcolară a copiilor lor şi acordarea de sprijin părinţilor prin consiliere şi discuţii individuale. Intervenţiile la nivelul comunităţii urmăresc influenţarea şi mobilizarea membrilor comunităţii pentru a se implica şi a sprijini familiile ai căror copii sunt în risc de abandon şcolar.Iuliana
Strategia Carrefour pune accent pe sprijinirea comunităților și crearea unei vieți mai bune pentru români. Campania „Hai la Școală”, inițiată de UNICEF, ne permite să punem fundația unei societăți stabile și prospere luptând împotriva abandonului școlar din rândul copiilor ce provin din medii defavorizate”, a declarat Andreea Mihai, Director Marketing, Carrefour România.
Carrefour este unul dintre cei mai vechi parteneri ai UNICEF în România. Este pentru prima dată când UNICEF, în colaborare cu Carrefour, folosește add on bill (adăugarea la bon a unei sume fixe)ca metodă de strângere de fonduri în țara noastră.
La Buzău, UNICEF implementează cu succes proiecte de prevenire și reducere a abandonului școlar, în școli precum cea de la Cilibia sau cea din cartierul buzoian Nicolae Titulescu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

  1. Adica cu 1 leu muncit de mine sa fac ce ar trebui sa faca Guvernu si Ponta sa poata fura in continuare mult mai multi lei pentru el si famiglia? De ce sa fac asta? Mie imi da cineva o paine fara 1 leu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close