AdministrațieȘtirile zilei

E urgență, da’ nu prea.. | ADIO, pod de pontoane!

Situația de pe E85, din zona podului de la Mărăcineni, ia o turnură neașteptată. După ce toate autoritățile căzuseră de acord privind amenajarea unui pod militar de pontoane pe perioada reparațiilor la podul metalic, măsura a fost abandonată. Ministerul Apărării a blocat iniţiativa autorităţilor buzoiene și a anunțat că va aproba intervenţia geniştilor numai după declararea justificată a “stării de urgenţă”.

Practic, la Mărăcineni e urgență, dar nu prea. Cozile de mașini se întind pe sute de metri, lucrările la pod sunt vitale, însă, nefiind vorba despre un drum blocat complet, nu se poate pune problema unei stări de urgență.

Ministerul a solicitat autorităţilor buzoiene să găsească pârghiile legale pentru declararea stării de urgenţă, însă prefectul Carmen Ichim susţine că nu există condiţii îndeplinite pentru o astfel de decizie extremă. În acest caz, soluţia va trebui găsită de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii, instituţie care poate comanda, contra cost, un pod de pontoane.

Conducerea Prefecturii îi avertizează pe cei de la C.N.A.I.R. să găsească imediat soluţia alternativă, în caz contrar vor suporta consecinţele. Până atunci, însă, consecințele rămân a fi suportate, din păcate, tot de șoferi.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button