Educaţie

Ea se pregătește să devină noul inspector școlar general adjunct

UPDATE: Contactată de ReporterBuzoian.ro, Alina Nan a infirmat zvonurile conform cărora va ocupa funcția de inspector școlar general al IȘJ Buzău. Directorul Liceului Berca a confirmat, pentru publicația noastră, că a transmis C.V.-ul la Ministerul Educației, dar că nu a primit un răspuns favorabil. Ea nu exclude ca, în viitor, să ocupe funcția de inspector școlar general adjunct.

Seria schimbărilor din funcție la vârful învățământului buzoian continuă. După înlocuirea mai multor directori de școli a venit rândul șefilor din IȘJ să plătească cu funcția, oameni noi urmând să le ia locul.

Conform unor surse politice, noul inspector școlar general al IȘJ Buzău ar urma să fie Alina Nan, profesoară de limba franceză și directoare a Liceului Tehnologic „Sfântul Mucenic Sava” din Berca.

Ieri, din ordinul Ministerul Educației, a încetat delegația Florinei Stoian din funcția de inspector școlar general adjunct al IȘJ Buzău. Anumite voci susțin că fotoliul rămas liber ar urma să fie ocupat de Alina Nan, însă surse apropiate PNL dau ca sigură instalarea directoarei de la Berca în funcția de inspector școlar general.

Asta înseamnă nici mai mult, nici mai puțin, că vom asista la o rocadă la vârful IȘJ: Alina Nan va ajunge direct șefă la IȘJ, iar Ionel Meiroșu va fi numit inspector școlar general adjunct, pe locul lăsat liber de Florina Stoian.

Seria speculațiilor merge chiar mai departe: În mai puțin de trei luni, Ministerul Educației ar urma să organizeze concursuri pentru funcțiile din IȘJ, ceea ce ar zădărnici planurile PNL de a numi oameni în funcție chiar în această perioadă.

Alina Nan este profesoară de limba franceză la liceul din Berca, pe care l-a condus în ultimii patru ani. Mandatul de director îi va expira pe 31 august, la patru ani după ce a promovat concursul de ocupare a funcției. În luna iulie a anului trecut s-a înscris în PNL. Nu a fost niciodată membră PSD.

Se pare că prof. Alina Nan a trimis deja la minister acordul premergător numirii în funcție. Până la redactarea acestei știri, Alina Nan nu a putut fi contactată de reporterii noștri pentru un punct de vedere.

loading...

3 comentarii

  1. Eu sper ca PNL Buzau, cu acest Avramescu in frunte, sa-si revina din betia puterii si sa nu mai promoveze oamenii pe care ii recomanda doar carnetul de partid, pe care nici cerneala nu s-a uscat.
    Am incredere si in SIP Buzau ca in aceste zile nu doarme in bocanci si realizeaza pe mana cui poate ajunge invatamantul buzoian pentru urmatorii 4 ani.
    Am incredere in inspectorul general Meirosu ca stie cu cine ar putea face echipa in ISJ, iar daca nu a inteles pana acum ce il asteapta, poate sa ceara ca marturie inregistrarea sau procesul verbal de la ultimul consiliu profesoral.
    Si nu in ultimul rand, personalul ISJ deopotriva cu corpul profesoral si chiar administratia locala pot lua atitudine pentru a zadarnici aceasta indrazneala.
    PS. Aceste randuri nu trebuie luate ca un atac la persoana ci doar ca un semnal pentru cei care tin in brate persoane ,,luate la ocazie”.Orice asemanare cu persoanele cunoscute este o pura coincidenta!

  2. @O.I., despre traseistul politic care este Ionel Meiroșu vorbim? Nu țin nici cu respectiva Alina Nan sau cum s-o chema, dar țin cu corectitudinea și competența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button