Știrile zilei

Ei sunt indivizii care au ucis în bătaie un buzoian

Violență extremă din partea unui grup de romi care l-au ucis în bătaie, la sfârșitul săptămânii trecute, pe un buzoian de 65 de ani ce colinda satele Brăilei pentru a vinde var și sare. Cei trei bărbați au fost prinși și urmează a fi trași la răspundere.

Autoritățile din Brăila au fost în alertă, săptămâna trecută, după ce un bărbat de 65 de ani a fost găsit mort pe marginea unui drum din judeţ. Fiul victimei le-a mărturisit oamenilor legii că tatăl său fusese bătut de către mai mulți romi.

În câteva ore au fost identificaţi şi autorii crimei, trei ţigani spoitori dintr-o localitate din apropiere. Indivizii, doi fraţi şi un nepot de frate, romi dintr-o ­fa­milie cunoscută cu un comportament violent, mai ales la băutură, după cum spun localnicii, au fost conduşi în teren şi au recunoscut infracţiunile, ba chiar le-au arătat anchetatorilor cum au acţionat. Culmea, altercaţia dintre cei trei, buzoian şi fiul acestuia, a pornit de la o ceartă banală, scrie Obiectiv Vocea Brăilei.

 • Filmul crimei.

Cei doi buzoieni comercializau prin satele din judeţul vecin var şi sare şi ar fi avut cu ceva timp în urmă neînţelegeri cu spoitorii. În urmă cu o săptămână i-au reîntâlnit şi până la scandal nu a lipsit decât o vorbă aruncată aiurea de unul dintre ei.

Spoitorii din familia Muti i-au urmărit şi s-au năpustit cu bâtele asupra comercianţilor. Bărbatul de 65 de ani, găsit decedat, a fost lovit primul, apoi agresorii s-au urcat efectiv cu piciorele pe el şi i-au rupt coastele. Nu mai avea vreo şansă de scăpare, după cum reiese chiar din certificatul medico-legal, scrie obiectivbr.ro.

Agresorii i-au prins după lăsarea întunericului pe cei doi buzoieni, pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi. După o bătaie soră cu moartea, buzoianul în vârstă de 65 de ani şi-a dat ultima suflare, iar fiul său, care nu avea telefon, nu a putut să ceară ajutor. După ce şi-au făcut numărul, spoitorii s-au întors la casele lor, în timp ce victimele lor au rămas în câmp, neajutorate. Nu se ştie după cât timp, bărba­tul de 41 de ani şi-a revenit din bătaie iar norocul lui a fost un cetăţean care trecea pe DJ 203A şi a oprit pentru că i se păruse suspectă căruţa abandonată în câmp.

Joi, cei trei indivizi din Vişani, acuzaţi de crimă, respectiv Valentin Muti (28 de ani), Marian Muti (42 de ani) şi Emilian Muti (de 39 de ani), au fost duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, iar procu­rorul criminalist a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Brăila arestarea preventivă a acestora. Valentin şi Marian Muti sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe, în timp ce Emilian este acuzat numai de omor.

 • „S-au urcat cu picioarele peste victimă”

Potrivit motivării procurorilor care au cerut arestarea, „inculpaţii au aplicat lovituri multiple cu bâtele şi picioarele victimei N.D. şi chiar s-au urcat cu picioarele peste acesta, provocându-i fracturi multiple la nivelul tuturor coastelor, pe ambele părţi. Jignirile anterioare şi eventualele lovituri nesemnificative suferite de inculpaţi nu justifică în niciun mod, explozia aceasta de violenţă. Cu aceeaşi ocazie, inculpaţii au lovit-o cu mare intensitate şi pe persoana vătămată (nr., fiul decedatului), provocându-i ­le­ziuni multiple, inclusiv o fractură la nivelul cotului stâng. Manifestarea de violenţă gravă şi complet nejustificată, soldată cu uciderea unei persoane, în faţa fiului său, probează starea de pericol ce s-ar crea prin lăsarea în libertate a inculpaţilor. Lăsarea în libertate a inculpaţilor ar putea să creeze sentimente de revoltă şi indignare în rândul membrilor societăţii, precum şi neîncredere în eficienţa sistemului judiciar, şi temere că o nouă infracţiune similară se poate săvârşi oricând”.

 • Familia Muti, crimă la Ziduri

În 2014, membrii unei familii de spoitori, tot Muti, din localitatea buzoiană Ziduri, au ajuns pe mâna justiţiei după ce unul dintre ei, cuprins de remuşcări, s-a autodenunţat la poliţie că în urmă cu mai mulţi ani, împreună cu fraţii şi surorile lui, a omorât un om apoi i-au îngropat cadavrul pe câmp. Bărbatul omorât de familia de romi era din Alba şi avea relaţii de concubinaj cu două surori ale celui care a anunţat crima.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

 1. Poate ne veti relata si despre pedepsele primite de criminali.
  Oare peste cat timp vor primi pedepsele daca le vor primi.
  Cat timp oare o sasa mai lasam tiganii sa si faca de cap in tara asta?
  Cine o sa fie destul de curajos incat sa ia atitudine impotriva faptelor acestor cetateni ai tarii?
  Ni se urca deja in cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button