EducaţieȘtirile zilei

Ei sunt cei cinci inspectori școlari numiți, vineri, de IȘJ Buzău

Recent, organigrama Inspectoratului Școlar Județean Buzău a fost extinsă prin crearea a trei noi posturi. Cinci profesori buzoieni au fost numiți inspectori, patru dintre ei funcționând cu o jumătate de normă și numai unul cu normă întreagă.

Cei cinci inspectori numiți, vineri, în funcție sunt:

  1. Doina Furtună, fosta directoare a Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Buzău. Profesoară de istorie, Doina Furtună va avea o jumătate de normă de inspector în domeniul Alternative educaționale;
  2. Daniela Vornicu, directoarea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Buzău. Profesoară de fizică și chimie, Daniela Vornicu a devenit inspector cu normă întreagă și se va ocupa de Management educațional;
  3. Carmen Gheorghe, profesoară de fizică și chimie, care va avea o jumătate de normă în domeniul Învățământ particular;
  4. Mioara Sângeorzan, fostă directoare a Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzău, care va avea o jumătate de normă de inspector în domeniul Management educațional;
  5. George Vlad, fost director al Palatului Copiilor Buzău și consilier municipal. Profesorul Vlad va avea o jumătate de normă de inspector pentru domeniul Management.

Cei cinci inspectori își vor lua posturile în primire începând de luni. Patru dintre ei, care funcționează cu jumătate de normă, își vor putea păstra 9 ore din catedra pe care o ocupă, în timp ce inspectorul cu normă întreagă va avea o obligație de predare de numai două ore pe săptămână.

Contractele inspectorilor numiți astăzi vor expira pe data de 31 august 2022, atunci când toată echipa de la IȘJ va rămâne fără decizie. Cum un concurs pentru inspectori nu se prevede în viitorul apropiat, cel mai probabil echipa PSD-PNL de la IȘJ Buzău va rămâne aceeași și începând din septembrie.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!