Politică

El este „city-managerul” unei importante comune din județ

Cristea Constantin este noul administrator public al comunei Vernești. Postul a devenit vacant după ce fostul „city-manager”, Daniel Năstase, a redevenit primarul comunei cu un scor categoric.

După câțiva ani petrecuți în aparatul central, unde a ocupat postul de consilier la cabinetul secretarului de stat din Ministerului Turismului, tânărul Constantin Cristea s-a întors acasă pentru a pune umărul alături de primarul Daniel Năstase la dezvoltarea comunei.

  • In trecut, funcția de administrator public a fost ocupată chiar de primarul Năstase.

Conform ART. 244 din codul administrativ funcția de administrator public, este funcție de conducere si se ocupa prin dispoziția primarului sau a președintelui de CJ, după caz și necesita absolvirea de studii superioare.
Tot prin dispoziția primarului, Administratorul Public ii poate prelua acestuia mare parte din atribuții, inclusiv pe cea de ordonator principal de credite.

Cristea Constantin are 33 de ani, este membru PSD și a absolvit facultatea de științe juridice și administrative, fiind licențiat in științe politice in cadrul universității Dimitrie Cantemir din București. După revenirea de la București a ocupat funcția de consilier în cadrul unui cabinet parlamentar.

PSD promovează astfel încă tânăr într-o funcție publică importantă, mizând pe forța acestei categorii de a schimba politica și administrația de la noi.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: