Educaţie Știrile zilei

El este noul director al Casei Corpului Didactic!

Predare de ștafetă, la o importantă instituție din educația buzoiană. Profesorul Ion Vasile a părăsit conducerea Casei Corpului Didactic (CCD), iar în locul său a fost numit directorul Școlii Gimnaziale Măgura, profesorul Dan Popescu.

În vârstă de 42 de ani, prof. Dan Popescu s-a remarcat, în ultima perioadă, din postura de director al Școlii Gimnaziale Măgura, unitatea de învățământ cu cele mai multe proiecte europene și mobilități. Zeci de elevi și profesori au participat la schimburi de experiență și vizite de documentare în state din Europa, crescând prestigiul școlii, dar, mai ales, desăvârșindu-și formarea și educația.

Postul de la CCD a devenit vacant după ce directorului Ion Vasile, în vârstă de 68 de ani, nu i-a mai fost prelungit contractul de management. Ieri, ministrul Educației a emis un ordin prin care îl numește la șefia CCD, prin detașare în interesul învățământului, pe profesorul Dan Popescu.

Casele corpului didactic sunt centre de documentare, de organizare a activităţilor de formare continuă şi a activităţilor cu caracter şiinţific, metodic şi cultural, destinate cadrelor didactice. Misiunea CCD este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă.

Directorul Casei Corpului Didactic este numit prin Ordin al Ministrului Educației și se situează pe poziție de egalitate cu inspectorul școlar general adjunct.

Dan Popescu va exercita funcția de director al CCD până la organizarea unui concurs, sarcină ce va reveni Ministerului Educației Naționale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5