EducaţieȘtirile zilei

El este noul inspector școlar general adjunct al IȘJ Buzău

Directorul Școlii Gimnaziale Măgura, profesorul Dan Popescu, a devenit noul inspector școlar general adjunct al IȘJ Buzău, printr-un Ordin semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Schimbarea a fost decisă la sfârșitul săptămânii trecute, dar a devenit oficială abia astăzi, odată su sosirea circularei de la minister. Conform acesteia, profesoara Daniela Palcău este numită inspector școlar general, în timp ce fostul șef al IȘJ, Ionel Meiroșu, este păstrat pe un post de adjunct.

Tot un post de inspector școlar general adjunct va ocupa și Dan Popescu, directorul uneia dintre cele mai competitive școli din mediul rural românesc: Școala Gimnazială Măgura.

Pe cel de-al treilea post de inspector școlar general a fost numită profesoara râmniceancă Daniela Lăptoiu, care s-a mai aflat, în trecut, în echipa managarielă a IȘJ Buzău.

Dan Popescu are 43 de ani și conduce Școala Gimnazială Măgura de aproape zece ani, timp în care instituția de învățământ a devenit un model pentru gimnaziile din țară. Cu numeroase proiecte europene și mobilități în străinătate, dotări de top și bază materială modernă, școala de la Măgura este una dintre cele mai bine văzute școli din județ.

La concursul pentru directori de la sfârșitul anului trecut, Dan Popescu a obținut una dintre cele mai mari note. În 2019, Dan Popescu s-a aflat la conducerea Casei Corpului Didactic Buzău, însă a fost îndepărtat la scurt timp după ce PNL a preluat guvernarea țării.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button