Știrile zilei

El este primul medic buzoian care se va vaccina împotriva COVID-19!

Campania de vaccinare începe luni dimineață

Premieră la Buzău, în lupta contra temutului virus COVID-19. Mâine dimineață, la ora 08:00, la intrarea în ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență va avea loc imunizarea primului cadru medical din Buzău.

Potrivit unor surse oficiale, primul cadru medical buzoian care se va vaccina împotriva SARS-C0V-2 este dr. Bogdan Cristian Micu, șeful secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

  • Momentul primirii vaccinului are și o încărcătură simbolică. 

Nu întâmplător tânărul medic a ales să se imunizeze primul cu serul Pfizer-BioNTech; Dr. Bogdan Micu este un profesionist extrem de apreciat și unul dintre medicii care au rămas permanent în linia întâi în lupta cu temutul virus SARS-CoV-2. Imunizarea sa vine să ofere un plus de încredere campaniei de vaccinare și să îi determine și pe ceilalți să se protejeze astfel.

Foto: sanatateabuzoiana.ro

Presa a fost invitată la eveniment, iar mâine veți putea urmări imagini cu momentul vaccinării primului cadru medical de la Buzău.

În această noapte, 975 de doze de vaccin anti-Covid19 vor ajunge de la Constanța, la Buzău, urmând a fi distribuite în fiecare dintre cele 5 centre de vaccinare. Dozele de vaccin vor fi depozitate în frigiderele special amenajate, din cele cinci unități spitalicești din județ.

Odată cu imunizarea dr. Micu, Buzăul intră în prima etapă a campaniei de vaccinare dedicată personalului medical. Cea de doua etapă se va adresa categoriei de populaţie cu grad ridicat de risc şi lucrătorilor care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, iar a treia etapă va fi destinată populației generale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: