Știrile zilei

ULTIMA ORĂ!

UPDATE: Faţă de bărbatul în vârstă de 30 de ani poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei” şi „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”.

Urmează ca în cursul zilei de mâine, persoana să fie prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea dispunerii de măsuri legale.
Adrian Nicolae N. este șoferul în vârstă de 30 de ani, din Valea Părului (Beceni), care a accidentat mortal un biciclist de 45 de ani. Nenorocirea s-a produs azi-dimineață, pe podul de la Mărăcineni, șoferul fiind depistat cu o concentrație alcoolică de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul se afla la volanul unui autoturism Daewoo Cielo care circula către Buzău în momentul în care l-a acroșat pe biciclistul de 45 de ani, din Mărăcineni. Anumite voci îl găsesc vinovat și pe biciclist, fiindcă ar fi circulat pe banda destinată autovehiculelor, și nu pe pista special amenajată pentru biciclete și pietoni.

După impact, fiindcă era prea beat sau fiindcă pur și simplu nu i-a păsat, șoferul și-a continuat deplasarea până aproape de Aqua Max, zonă în care câțiva șoferi l-ar fi oprit în trafic. El a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

  • Ucidere din culpă?

După finalizarea cercetărilor, Adrian Nicolae N. ar trebui să dea socoteală pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei. Dacă însă varianta vehiculată de o parte a presei se confirmă, iar biciclistul va fi vinovat că a circulat pe pod, tânărul va fi judecat doar pentru conducere sub influența alcoolului și fugă de la locul accidentului.

Evenimentul de azi a stârnit însă un val de revoltă din partea cetățenilor, care condamnă gestul șoferului de a se urca băut la volan. La 1.02 mg/l în aer expirat, instinctele la volan sunt aproape inexistente:

Dr. Adrian Zoican

„Bineînțeles că valoarea în sânge poate fi mai mare, dar trebuie să știm că rezultatul în aerul expirat și cel în sânge sunt două lucruri complet diferite. Oamenii tresar când aud de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și, ca să vă faceți o idee, la valoarea de 4, pacientul este decedat. (…) Alcoolul are tropism neurologic, adică afectează sistemul nervos central. La început, consumarea lui îți dă o stare de ușoară căldură, îți creează o senzație de confort. Cu cât bei mai mult însă, simptomele sunt mai severe: cefalee, confuzie, tulburări de echilibru, tulburări de vorbire. Reflexele sunt din ce în ce mai lente. Imaginați-vă, deci, o persoană care abia se mai poate ține pe picioare, nevoită să țină pe șosea o mașină.”, a explicat, pentru Reporter Buzoian, șeful Unității de Primiri Urgențe Buzău, dr. Adrian Zoican.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat de moartea unui om care lasă în urmă o soție și trei copii. Indiferent de concluziile anchetei, un lucru este cert: Devine din ce în ce mai nesigur să circuli pe șoselele din Buzău, în condițiile în care nu trece o săptămână fără să se producă un accident.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

4 comentarii

  1. Murim pe capete, nimeni nu face nimic, permisele se dau pe banda rulantă, șoferul daca va face 2-3ani de închisoare, iar mortul putrezește in mormânt…ca doar suntem in România si “mortul este vinovat”. Urșii vin in sate si ataca gospodariile ca doar le-au tăiat pădurile, hrana nu le dau, oamenii mor pe șoselele făcute de ei, conducătorii noștri, varza, Doamne ce țara am avut si in ce mizerie am ajuns!!!! Rămâneți voi, uriașilor, ca pe noi, ăștia mai săraci cu Duhul aproape ne-ați terminat…

  2. Romania tara tuturor posibilitatilor ??cel car omoara nu este vinovat ci dinpotriva mortul??tara nimanui ??intotdeauna mortii sunt vinovati au fost mai multe cazuri de acest gen…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button