Știrile zilei

Elev de 14 ani, găsit spânzurat în casă

Aveți grijă de copii! Țineți-i cât mai departe de mediu nociv și distrugător al „rețelelor de socializare”, vorbiți cu ei deschis, asculați-le nevoile, căutați ÎMPREUNĂ soluții!

Dramă cumplită în familia unui puști de 14 ani, din Bistrița, care ar fi căzut victimă unui joc stupid de pe o „rețea de socializare”. Potrivit site-ului ObservatorPh, băiatul a fost găsit spânzurat ieri, în casa părinților, ți ar fi murit în urma unei provocări de pe tik-tok intitulată „blackout challenge” sau „jocul cu eșarfa”.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Bistrița Năsăud, copilul era singur la părinți, avea 10 pe linie și era campion la dans sportiv.

Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală.

Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (…)

Nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat inspectorul școlar general Aurelia Dan.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Provocarea constă în înfășurarea unui obiect în jurul gâtului (centura, eșarfă, fular etc.) cu scopul de a obtura respirația cât mai mult timp, în timp ce respectiva persoană se înregistrează cu telefonul mobil. Este o provocare pe care copiii o acceptă, ajungând să își țină respirația până când leșină, pentru a experimenta senzații tari. Din păcate, mulți au ajuns la spital sau au murit pentru că au pierdut controlul.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: