Educaţie

Elevii buzoieni vor studia DREPTUL la gimnaziu și liceu

Ministerul Educației vrea ca elevii să aibă cunoștințe elementare despre drept și instituțiile juridice.

Începând de anul acesta, elevii buzoieni de gimnaziu și liceu vor dobândi cunoștințe juridice, după ce Ministerul Educației, Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii și-au dat mâna în cadrul unui proiect inedit.elevi judecatori

  • Acesta prevede introducerea în trunchiul comun a educației juridice, ramură de studiu ce va fi predată în cadrul orelor de educație/cultură civică la primar și gimnaziu, respectiv sociologie și filosofie la liceu.

Concret, elevii buzoieni vor studia drepturile omului, anumite aspecte ale procesului legislativ, elemente de drept civil și drept penal, problematica prevenției și combaterii corupției și organizarea sistemului judiciar.

Pe lângă noțiunile teoretice expuse de profesori la clasă, școlarii vor avea posibilitatea de a urmări activitatea practică a instanței, prin vizite în cadrul tribunalelor și al parchetelor, dar și prin organizarea unor competiții, mese rotunde și dezbateri publice pe tema educației juridice.

  • Profesorii care vor preda educația juridică vor fi selectați de către minister din cadrul aparatului propriu, ținându-se seama de competențele acestora în domeniul dreptului.

Reprezentanții învătământului buzoian consideră că inițiativa ministerului vine în sprijinul elevilor, aceștia având posibilitatea să își cunoască mai bine drepturile și responsabilitățile și să afle câte ceva din mecanismele sistemului de justiție românesc.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close