Educaţie

Elevii de la „Margareta Sterian” duc Buzăul în topul olimpicilor pe țară

Talent, muncă asiduă și multă pregătire practică. De toate acestea au avut nevoie nouă elevi de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău, care au obținut premii la faza națională a olimpiadelor școlare.

După ce mai mulți elevi hașdeeni au reprezentat cu cinste prestigiosul colegiu buzoian, a venit rândul artiștilor de la „Margareta Sterian” să ducă renumele liceu-artaBuzăului la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, plasând județul nostru în primele cinci din țară cu rezultate deosebite la concursuri.

Dintre cei 16 elevi participanți, nouă   au obținut premii după cum urmează:

  • trei premii I, un premiu II, un premiu III, un premiu special si trei mentiuni la Olimpiada Natională de Interpretare Insterumentala de la Giurgiu, respectiv Baia-Mare, la Olimpiada Nationala de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artei de la Slatina si la Olimpiada Nationala de Arta Actorului de la Sfantu Gheorghe.

Rezultatele obținute de elevi fac din liceul buzoian singura școală din sud-estul țării care a obținut premii la etapele națională a olimpiadelor.

Reușita este cu atât mai mare cu cât, exceptând secția intrumentală, unde elevilor li se permite sa participe din clasa a III-a, la toate celelalte sectii (canto, teorie muzicala, arte vizuale, arhitectura, teatru) participarea se face abia din clasa a XI-a.

Vezi aici lista premiantilor!

 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close