EducaţieȘtirile zilei

Elevii de la Palatul Copiilor Buzău, film dedicat Zilei Mondiale a Apei

Elevii cercului de Cenaclu literar de la Palatul Copiilor Buzău au realizat un scurt filmuleț dedicat Zilei Mondiale a Apei. Materialul filmat în mai multe zone din județ și din municipiul Buzău propune un moment de reflecție asupra importanței protejării acestui element vital, asuăpra utilizării lui raționale.

Textul scris de echipa cercului a pornit de la întrebarea „Ce înseamnă apa pentru Planetă?”, dat fiind că sunt zone în care „apa scaldă din belșug și zone în care ea abia ajunge pentru a umezi buzele celor însetați”. Filmările au fost realizate într-o singură zi, la cascada Pruncea din comuna Siriu, respectiv în Parcul Crâng și în complexul Iazul Morilor din municipiul Buzău.

În cadrul activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei vor mai fi organizate un concurs de grafică și de scriere creativă, precum și proiecția filmului „Îmblânzitorul de vânt”, povestea emoționantă a unui copil din Malawi, care găsește o soluția ingenioasă pentru a-și salva satul distrus de secetă.

Ziua Mondială a Apei se sărbătortește în fiecare an, pe data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.” – wikipedia.org.

VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button