Educaţie

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a

Ei susțin, luni și marți, simularea oficială a examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a. * Subiectele sunt concepute de minister, iar notele, afișate pe 4 martie, nu se vor trece în catalog. * La Buzău, peste 3000 de elevi își vor testa cunoștințele, cu patru luni înaintea examenului propriu-zis.*
Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2015 – 2016 are loc în perioada 22 – 24 februarie, testele exaconstând în două probe scrise, iar pentru şcolile cu predare în limba maternă, elevii susţin trei probe scrise, potrivit calendarului simulărilor, publicat de Minsiterul Educaţiei.
Astfel, luni, 22 februarie, are loc proba de Limba şi literatura română, marţi, 23 februarie, are loc proba de Matematică, iar miercuri, 24 februarie, elevii minorităţilor naţionale susţin proba de Limba şi literatura maternă. De asemenea, elevii minorităţilor naţionale susţin şi o probă de limbă maternă.
La simularea Evaluării Naţionale de anul trecut, 50,68% din elevi au obţinut note peste 5, iar rata de participare a fost de 96,17% (180.442 de elevi prezenţi din 187.629 de înscrişi), potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button