EducaţieȘtirile zilei

Emoții pentru șefii IȘJ Buzău. Ultimele zile de mandat

Începe un nou an școlar și, odată cu el, reîncep negocierile pentru principalele funcții de conducere din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău. Ministerul Educației urmează să numească noii șefi ai IȘJ, care, la rândul lor, vor împuternici la conducerea școlilor buzoiene aproape 200 de directori.

Conform metodologiei, detaşarea în interesul învăţământului pentru personalul de îndrumare și control din inspectoratele școlare se face la propunerea inspectorului şcolar general, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar şi avizul Ministerului Educației și Cercetării. În cuvinte puține, propunerile sunt făcute de șeful IȘJ, însă ultimul cuvânt îl are tot Ministerul Educației.

La Buzău, șefia IȘJ îi aparține Partidului Național Liberal, care are doi oameni la vârful eforiei școlilor: inspectorul școlar general Ionel Meiroșu și inspectorul școlar general adjunct Alina Nan. Pe lângă aceste posturi, PNL și-a numit în diferite funcții din inspectorat membri de bază ai organizației buzoiene.

Chiar dacă s-a vorbit despre o nouă numire la inspectorat, în persoana directorului CCD Ștefan Torcărescu, se pare că șef al IȘJ Buzău va fi în continuare actualul general, liberalul Ionel Meiroșu. Emoții nu are nici colega sa, Alina Nan, care se bucură în continuare de sprijinul PNL.

  • Nume noi în inspectorat?

Aceeași bursă a zvonurilor vorbește despre noi numiri în posturile de inspector de specialitate în cadrul IȘJ Buzău, începând cu 1 septembrie 2021. Unul dintre numele vehiculate este cel al Dorei Dascălu, numită de PNL directoare la Palatul Copiilor Buzău pe 8 ianuarie 2021, după îndepărtarea social-democratului George Vlad. Se pare că Dascălu ar urma să preia o funcție de îndrumare și control în cadrul IȘJ Buzău.

Totul ține acum de decizia Ministerului Educației, care va analiza propunerile venite de la Buzău și va decide în consecință. Cel mai probabil nu vor fi surprize, dat fiind faptul că portofoliul educației aparține PNL, iar organizația buzoiană este de partea echipei guvernamentale.

Numirea noilor inspectori ar trebui să aibă loc în prima jumătate a lunii august, având în vedere că până pe data de 19 trebuie numiți în funcție și cei aproape 200 de directori și directori adjuncți ai școlilor buzoiene.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: