Știrile zilei

Erau pe câmp, când au făcut o descoperire ciudată | Oamenii legii au fost chemați IMEDIAT

O TRAGEDIE SE PUTEA PRODUCE ÎN ORICE MOMENT.

Exploziv! Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a fost solicitată să intervină în cursul zilei de ieri, în localitatea Găvănești, comuna Săgeata, judeţul Buzău unde au efectuat operațiuni de cercetare, detectare, identificare a unui număr de  64 lovituri de artilerie calibrul 75 mm .

A fost suficient ca un element de muniție să  fie scos la suprafață în urma unor lucrări agricole. Înțelegând pericolul la care se expuneau, agricultorii au sunat imediat la 112.

Astăzi, 06.09.2018, va avea loc o şedinţă de distrugere a muniţiilor neexplodate asanate de pe teritoriul județului Buzău, urmând fi distruse 268 elemente de muniție de diferite calibre.

În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.”, informează ISU Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close