Educaţie Știrile zilei

EȘEC: Un an de când n-au mai primit nimic

În curând se va împlini un an de când elevii buzoieni nu mai primesc lapte, corn şi fructe în şcoli. Elevii au uitat gustul produselor oferite prin prin intermediul programului guvernamental, iar șansele ca acesta să fie reluat curând sunt destul de mici.

Problema cea mai mare o reprezintă, ca de obicei, birocrația. Toate încercările Consiliului Judeţean Buzău de a asigura lapte şi corn în şcolile din judeţ s-au soldat cu un eşec din cauza procedurilor extrem de greoaie și încurcate.

Dacă în urmă cu aproape o lună, lucrurile păreau că ar putea intra pe făgaşul normal, iar elevii ar fi trebuit să primească laptele şi cornul, o nouă modificare legislativă întârzie din nou finalizarea procedurilor pentru derularea acestui program. Mai exact, Consiliul Judeţean este acum obligat să consulte primăriile care, începând de anul acesta, au posibilitatea de a asigura distribuirea laptelui, cornului şi a fructelor în şcoli.

Procedurile sunt foarte greu de îndeplinit. E nevoie de timp, dar şi de personal calificat care să se ocupe de buna desfăşurare a programului laptele şi cornul.

După ce toate primăriile vor fi consultate, Consiliul Judeţean are la dispoziţie 15 zile pentru a relua toate procedurile de liciaţie. În condiţiile în care anul şcolar se va încheia în patru luni este puţin probabil ca toate procedurile să se încheie până la finalul cursurilor.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5