CORONAVIRUS

Ești indisciplinat în trafic? Riști să-ți pierzi permisul și să plătești amenzi uriașe

În ultima perioadă, polițiștii buzoieni defășoară din ce în ce mai des acțiuni pentru combaterea indisciplinei în trafic, care se lasă de cele mai multe ori cu permise suspendate și amenzi usturătoare.index

Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că Poliția nu iese în stradă pentru aplica amenzi, ci pentru a preveni evenimente rutiere neplăcute, venind astfel în sprijinul cetățenilor.

Abaterile sancționate de oamenii legii pot fi fatale pentru oameni în anumite circumstanțe, existând situații care au dus la pierderea de vieți omenești. Numai în ultimele 24 de ore, polițiștii buzoieni au avut de a face cu șoferi aflați în stare de ebrietate, oameni care conduceau cu viteză excesivă și conducători auto care treceau pe culoarea roșie a semaforului.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 361 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 77 pentru abateri constatate la regimul imageslegal de viteză.

De asemenea, împotriva a 11 şoferi a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, trei dintre aceştia fiind depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Alţi opt conducători auto rămaşi ieri „pietoni”,  nu au respectat regulile privind prioritatea pietonală, au depăşit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă în localităţi, au „trecut pe roşu” în intersecţii semaforizate sau au efectuat depăşiri neregulamentare.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au depistat pe raza municipiului Buzău un taximetrist în vârstă de 44 de ani din municipiul Buzău, cu privire la care au stabilit că nu deţinea în autoturism poliţa de asigurare obligatorie pentru bunurile şi persoanele transportate.

Poliţiştii l-au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1170 de lei şi au dispus reţinerea autorizaţiei taxi.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button