Politică

EUROPARLAMENTARE: Lansare de candidatură, la Buzău

Liderul mișcării unioniste, George Simion, lansează la Buzău candidatura la alegerile europarlamentare. Vă invităm joi, 14 februarie, ora 09:30, la conferința dedicată lansării candidatului mișcării unioniste pentru Parlamentul European, George Simion. Evenimentul va avea loc la Hotel Pietroasa, str. Piața Daciei, nr. 1, Buzău.

La eveniment vor participa Constantin Toma primarul municipiului Buzău, Stan Petrescu, general de brigadă (r), Elena Năstăsoiu, profesor de istorie, Colegiul Național B.P. Hasdeu, preotul paroh, Mihail Milea, prozatorul și epogramistul Mihai Sălcuțan, oameni de cultură, istorici, tineri basarabeni și unioniști din județul Buzău.

Din orașul în care Alexandru Marghiloman a semnat în 1918 documentul Unirii Basarabiei cu România și primul oraș din țară care în An Centenar a votat o Declarație de Reunire, vin să anunț următorul pas pe care îl face mișcarea unionistă. Lansăm în Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare, un nou nivel de dezvoltare în care națiunea română să-și afle locul de drept. Ne dorim un stat mai mare, mai puternic din punct de vedere economic, un raport mai solid cu partenerii externi, ne dorim o Românie Mare în Europa”, a declarat George Simion, candidat independent.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași. În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale. În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close