Știrile zilei

Eveniment cu triplă semnificație istorică, organizat de Primăria municipiului Râmnicu Sărat

Vineri, 10 mai 2024, la Râmnicu Sărat a fost organizat un eveniment cu triplă semnificație istorică pentru țara noastră. Armata, autoritățile judetene si locale, unităţile de învăţământ şi instituțiile publice și-au dat mâna în cadrul unui eveniment dedicat celebrării zilei de 10 Mai, moment ce marchează începutul domniei lui Carol I, Independenta de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

Ceremonia militară şi religioasă a avut loc la Monumentul Eroilor din Râmnicu Sărat, iar festivitățile au debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți.

În cadrul ceremoniei, fanfara militară a intonat cântece din repertoriul național, în timp ce forţele aeriene de la Boboc au survolat cerul Râmnicului.

La evenimentul de vineri au participat reprezentanți ai Parlamentului României, ai Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat, ai Primăriei Municipiului Buzău, ai Consiliului Judeţean Buzău, ai Instituției Prefectului și ai Garnizoanei Buzău.

„EVENIMENT DE EXCEPȚIE DEDICAT ZILEI INDEPENDENȚEI DE STAT A ROMÂNIEI!

Ziua de astăzi a oferit contextul unor momente deosebite dedicate Zilei Independenței de Stat a României 🇷🇴, cu participarea cadrelor armate, ai reprezentanților Guvernului, ai municipalității Râmnicu Sărat și ai Instituției Prefectului, precum și ai Primăriei Buzău.

Cinste eroilor români! Trăiască România! 🇷🇴” au transmis reprezentanții Municipiului Râmnicu Sărat pe pagina de Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button