Știrile zilei

EXCLUSIV: Casa unui important medic buzoian, prădată de hoți!

Un renumit medic din Buzău a fost prădat de hoţi. Casa sa părintească din Pleșcoi a fost „vizitată”, ieri noapte,  de patru indivizi care au pătruns în locuință și au sustras seiful în care se aflau importante sume de bani și bijuterii. Poliția a deschis o anchetă.

Spargerea s-ar fi dat ieri noapte, la locuința de lângă piața Pleșcoi (Berca), la care medicul buzoian obișnuia să își petreacă weekendurile. Neoficial, în seiful furat de hoți s-ar fi aflat 1.4 miliarde de lei vechi și numeroase bijuterii.

Rudele medicului ar fi constatat abia ieri lipsa casetei de valori, moment în care au sunat la 112. Un echipaj de la IPJ Buzău s-a deplasat imediat la fața locului și a demarat cercetările pentru identificarea și prinderea celor responsabili.

Fiind vorba despre o anchetă în desfășurare, reprezentanții IPJ se feresc să dea detalii despre spargere. Se pare însă că o cameră de supraveghere din zobă ar fi surprins patru indivizi mascați, care ar fi autorii loviturii.

  • Când românii sunt în concediu, hoții lucrează full-time.

Medicul extrem de cunoscut în Buzău pentru funcția pe care o are în cadrul unei importante comisii nu este singurul care are astfel de necazuri. Furturile din locuinţe s-au înmulţit și vor continua să crească mai ales în perioada concediilor, atunci când hoții sunt la lucru.

Prin urmare, autorităţile ne recomandă să ne luăm măsuri de precauţie dacă plecăm de acasă:

„Vă recomandăm să încuiaţi uşa chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu sau plecaţi pentru câteva minute. Nu depozitaţi în casă sume importante de bani sau bunuri de valoare însemnată., transmit reprezentanții Poliției Române.

Poliţiştii vă recomandă să nu ţineţi lucruri de valoare la vedere şi să nu intraţi în discuţii cu cei care se arata interesaţi de ce aveţi prin locuinţa. Aveţi grijă şi ce postaţi pe reţelele de socializare şi învăţaţi-i pe copii să nu deschidă uşa casei nimănui dacă sunt singuri, indiferent de motivul invocat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 comentarii

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5