Economic
ULTIMA ORĂ

EXCLUSIV: Piața Crâng devine Bian Market!

Mutare bombă, pe piața de alimentare din Buzău. Lanțul de supermarketuri Bian a închiriat Piața Crâng pentru următorii 5 ani și urmează să amenajeze în ea un nou magazin.

Înțelegerea – una extrem de profitabilă pentru municipalitate- s-a parafat deja între reprezentanții S.C. „Piețe, Târguri și Oboare” Buzău și soții Ungureanu, proprietarii Bian Market. Conform înțelegerii, lanțul de magazine ar urma să preia clădirea pieței pentru următorii 5 ani, contra unei chirii lunare de 100 de milioane de lei vechi.

  • Din aprilie, Piața Crâng devine Bian Market.

De menționat că Piața Crâng rămăsese cu doar doi comercianți, care plăteau o chirie de 800 de lei pe lună. Din acești bani, „Piețe, Târguri și Oboare” trebuia să plătească utilități și să întrețină clădirea.

Interesul scăzut al comercianților pentru Piața Crâng a condus, treptat, la apariția unor oferte din zona comercianților mari, totul culminând cu oferta de nerefuzat pe care au făcut-o proprietarii Bian Market. Propunerea a primit și acceptul primarului Constantin Toma, dar și pe cel al Consiliului de Aministrație al S.C. „Piețe, Târguri și Oboare”.

Deschiderea unui nou supermarket Bian în luna aprilie nu îi va lăsa pe drumuri pe cei doi comercianți rămași singuri în Piața Crâng. Ei au primit deja din partea Primăriei Buzău propunerea să se mute în Piața Centrală sau la Micro XIV, însă au refuzat, motiv pentru care vor primi căsuțe din lemn chiar în fața pieței Crâng.

În urmă cu doi ani, o înțelegere similară s-a parafat între Urbis Serv și supermarketul LeBig. Atunci, lanțul de magazine a concesionat mica piață de mărfuri industriale de la Crâng, pentru a-și extinde supermarketul care se afla alături.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!