Știrile zilei

EXCLUSIV: Teren în paragină. Ce se va face aici

Cândva, devenise un magnet pentru buzoienii ieșiți în Parcul Tineretului pentru o gură de aer proaspăt. Aici puteau să-și tragă sufletul, să consume o băutură răcoritoare sau, dimpotrivă, să facă mișcare. Astăzi, doar gazonul sintetic măcinat de vreme și de intemperii mai stă mărturie activității de odinioară, însă nu pentru multă vreme.

Celebrul „Green Garden”, unul dintre primele terenuri acoperite cu gazon sintetic din Buzău, va fi transformat în parcare. De altfel, terenul pe care a fost amenajat aparține Direcției pentru Sport și Tineret Buzău, care îl folosea înainte ca parcare. Traseul juridic al terenului este aproape epopeic, dar se pare că nou a conducere a Direcției a reușit să lămurească istoria-i încurcată.

La mijlocul anilor 2000, doi oameni de afaceri din Buzău puneau mâna pe terenul a cărui destinație era cea de parcare auto pentru DJST Buzău. Aveau să fondeze aici mica bază sportivă Green Garden, de care buzoienii s-au bucurat din plin.

Mai târziu, terenul a trecut la un alt investitor, care i-a adus îmbunătățiri și care a construit un mic restaurant în imediata vecinătate a suprafeței de joc. Toată investiția sa avea să se ducă pe apa sâmbetei, deoarece litigiul ajuns în instanță avea să se soldeze cu un câștig de cauză în favoarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău.

Chiar în această perioadă, conducerea DJST așteaptă un punct de vedere din partea Primăriei municipiului Buzău, pentru a demara lucrările de transformare a terenului în parcare auto pentru instituție. În urma reconfigurării zonei se vor obține în jur de 30 de locuri de parcare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button