Știrile zilei

EXPLOZIE, pe un câmp din comuna Stâlpu!

În poligonul amenajat din comuna Stâlpu, astazi, 11.06.2020, a avut  loc o şedinţă de distrugere a muniţiilor neexplodate asanate de pe teritoriul municipiului Bucureşti, respectiv judeţelor Ilfov şi Buzău, fiind  coordonată de personal autorizat din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă Ciolpani şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.

Echipa pirotehnică a inspectoratului a fost solicitată să intervină de la începutul anului în 27 de misiuni de asanare a muniţiei pe raza judeţului Buzău.

În urma misiunilor au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii,  proiectile de artilerie și alte elemente de muniţie.

În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button