Cultură

Expoziție de icoane la Biblioteca Județeană. Lucrările revin la Buzău după 30 de ani de absență

Vineri, 28 noiembrie, de la ora 14,30, în Aula „Basil Iorgulescu”, Biblioteca Judeteană „V. Voiculescu” organizează vernisajul expozitiei de icoane al artistului plastic amator Horia Blănaru, ale căror lucrări revin pe simeze dupa o pauză de peste 30 de ani. expoziie de icoane
Horia Blanaru s-a născut la 6 iun 1949, in comuna Petresti, judetul Alba. Dupa absolvirea Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, Facultatea de Filologie, romana-engleza, s-a stabilit in municipiul Buzau, unde, paralel cu activitatea didactica, frecventeaza cercurile de pictura si filatelie.
Ca membru al Asociatiei Artistilor Plastici Amatori, Filiala Buzau, organizeaza mai multe expozitii personale si participa la manifestarile de grup si colective, sub egida unor institutii locale de cultura. Este detinator al unui bogat palmares expozitional si al unor importante premii nationale. Intr-un album dedicat artistilor plastici din judetul Buzau, in fisa de prezentare  a prof. Horia Blanaru, se mentiona: „Artist polivalent, cu preocupari constante in ce priveste consistenta discursului plastic si mai ales investigatia in domeniu, Horia Blanaru abordeaza genuri, tehnici, subiecte si stiluri permanent adaptate manierei sale de exprimare. Picteaza portrete, naturi statice, peisaje si icoane, dar acorda o atentie deosebita compozitiei, pe care o elaboreaza dupa organizari inedite, in care materia picturala si spiritul conlucreaza fertil cu lumina si efectele sale, pentru a recrea un univers propriu.”
La vernisajul organizat de Biblioteca Judeteană, artistul plastic Horia Blănaru va expune peste 40 de icoane, realizate in tehnici si pe suporturi variate, expozitia putand fi vizitata si pe parcursul lunii decembrie, precizeaza printr-un comunicat de presa scriitorul Viorel Francu de la Biblioteca Judeteana Buzau.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button